Sutra počinje trodnevni program "Kotor zove!"

Tri gradske ustanove u kulturi, Centar za kulturu „Dr.Ivan Kostrenčić", Gradska knjižnica Crikvenica i Muzej Grada Crikvenice, s programom Kotor zove! sudjeluju u programskom pravcu 27 susjedstva u sklopu međunarodnog događanja Rijeka 2020 EPK.

Bogat program očekuje vas od 12. do 14. rujna a odvijat će se na području Kotora te u prostoru Gradske knjižnice Crikvenica i Dvorane Zora. Poslijepodnevni sati vikenda bit će u znaku interpretacijskih šetnji krajolikom.
Subota je rezervirana za prirodnu baštinu Kotora s kojom će nas upoznati biolog Marko Randić iz Javne ustanove „Priroda“ te Alen Čikada, zaljubljenik u lokve, prave oaze bio raznolikosti u vodom siromašnom kršu.

Arheolog Ranko Starac vodit će nas u nedjelju kroz kulturnu baštinu Kotora, točnije crkveno nasljeđe Kotora koji je prema predaji imao čak šest crkava. Ovo je također prilika da se razgleda mala privatna etno zbirka u kući obitelji Šarar. Okupljanje je u subotu i nedjelju predviđeno u 16:00 sati ispred Gradske sportske dvorane a organiziran je i prijevoz do predjela Japnenice odakle svi skupa krećemo u obilazak Kotora. Posjetitelje molimo da dođu adekvatno obuveni za šetnju kroz prirodu a svi skupa poštivat ćemo epidemiološke mjere.

U ponedjeljak ujutro bit će posebno svečano na Kotoru, jutarnji sati rezervirani su za protokolarni dio koji uključuje preuzimanje vremenske kapsule, šetnju po mjestu i druženje.

Završni dio programa Kotor zove! odvijat će se u Gradskoj knjižnici Crikvenica i Dvorani Zora gdje će biti postavljena izložba Libuše Kirac Kotor calling 2020, predstavljanje knjige Tee Matejčić Jerić Ljubav ka dura, predavanje Andree Manzoni iz Konzervatorskog odjela u Rijeci pod nazivom Kotor: kako obnoviti našu baštinu te predstavljanje europskog partnera ove manifestacije iz Luxembourga.

crikva.hr

 

Podijelite