Suradnja u usponu, očekuje se veći broj turista iz Vojvodine

Delegacija predstavnika turističkog sektora Privredne komore Vojvodine, sudionici prošlotjednog Poslovnog foruma i bilateralnih poslovnih razgovora između tvrtki koje se bave turističkom djelatnosti iz Srbije i Hrvatske, nosi, prema riječima njihova predstavnika, pregršt pozitivnih dojmova s ovog trodnevnog posjeta Hrvatskoj.
Naime, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Rijeka, u suradnji s turističkim sektorom Privredne komore Srbije, organizirala je susrete vodećih vojvođanskih turističkih radnika s njihovim kolegama u Istri i na Kvarneru uoči glavne turističke sezone na Jadranu.
Predstavnici 13 turističkih tvrtki iz Vojvodine obišli su, među ostalim, crikveničko-vinodolsku rivijeru gdje su im predstavljene brojne mogućnosti iz bogate turističke ponude. Posebno zanimanje pobudilo je predstavljanje ponude crikveničkog Jadrana, najveće turističke tvrtke na ovom dijelu jadranske obale.
U hotelu Esplanade gosti iz Vojvodine imali su prigodu upoznati se s potencijalom kojim danas raspolaže vodeći crikveničko-vinodolski hotelijer. Jadran d.d. upravlja s devet hotela različitih kategorija na području crikveničko-vinodolske rivijere i Makarske gdje se gostima nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju preko 1.130 parcela.
Većina objekata obnovljena je i osvježena uoči početka ovogodišnje turističke sezone, a u to je uloženo gotovo 130 milijuna kuna koje su dokapitalizacijom osigurali obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, od lanjske godine novi vlasnici Jadrana d.d.
Lanjske godine u hotelima i kampovima Jadrana ostvareno je više od 416.000 noćenja uz prihod od 90 milijuna kuna, a ove se godine očekuje porast za više od 30 posto u odnosu godinu prije.
Među ovogodišnjim gostima očekuje se i još veći broj turista iz Srbije nego lanjske godine, što zbog dojmova koje sobom nose predstavnici vojvođanskih turističkih tvrtki poslije posjeta Crikvenici, što uspostavljanje izravne zrakoplovne linije između Beograda i Rijeke tijekom ljetne sezone.
Prema informacijama iz Županijske komore u Rijeci očekuje se i uzvratni posjet predstavnika hrvatskih turističkih kompanija Vojvodini.

crikva.hr

Podijelite