Stvara se nova generacija "Valovih" jedriličara

1 - Borna Mohač

U organizaciji Hrvatskoj jedriličarskog saveza, Jedriličarskog kluba „Clivo“ iz Pomera te Jedriličarskog kluba „Uljanik“ iz Pule od 31.3. do 4. 4. održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za klasu Optimist (U16).
Prvenstvo je održano u Medulinu uz sudjelovanje 211 natjecatelja iz Ukrajine, Njemačke, Češke, Švicarske, Italije, Srbije, Slovačke, Poljske te 131 natjecatelja iz Hrvatske.
Među njima je bilo i 5 mladih jedriličara iz crikveničkog „Vala“ predvođenih trenerom Svenom KatnićemBorna Mohač, Laura Čugalj, Andrej Uzelac, Niko Katunar i Dorian Car.
Prva dva dana regate natjecatelji su jedrili za kvalifikacije u finalne skupine, zlatnu, srebrnu i brončanu, temeljem plasmana. Od predviđenih 12 plovova, zlatna skupina odjedrila je 6 plovova, dok su preostale skupine odjedrile po 5 plovova koji su prekinuti radi bure jačine preko 30 čvorova.
Pobjednik regate je Josip Tafra iz splitskog „Labuda“ ispred Tristana Tola iz pulske „Vege“. Naši jedriličari postigli su sljedeće plasmane:
Zlatna skupina:
39. Borna Mohač (20. od hrvatskih jedriličara)
Srebrna skupina:
51. Niko Katunar (7. u konkurenciji dječaka do 12 godina)
56. Dorian Car
60. Laura Čugalj (7. u konkurenciji djevojčica do 12 godina)
64. Andrej Uzelac

Trener Robert Jurinčić je vrlo zadovoljan postignutim rezultatima najmlađih jedriličara „Vala“:
- Bilo je to prvo veće natjecanje naših najmlađih jedriličara i vrlo sam zadovoljan kako postignutim rezultatima, tako i njihovim napretkom koji je iz dana u dan sve vidljiviji. Stvara se nova generacija crikveničkih jedriličara od dječaka i djevojčica koji su počeli jedriti u našoj školi jedrenja prošle i pretprošle godine. S njima jako dobro radi trener Sven Katnić, a moram istaknuti da su klinci izuzetno motivirani za treninge koji se održavaju svakodnevno i iziskuju poprilično truda. Sada ih moramo voditi na čim više regata kako bi stekli potrebno natjecateljsko iskustvo i nastave li s ovakvim radom, sigurno će doći i dobri rezultati.

crikva.hr

Podijelite