Startaju rukometaši "Mornara-Crikvenica"

1 - Tomislav Čupić, trener rukometaša "Mornara-Crikvenica"

Utakmicom protiv „Kozale“ u Rijeci (nedjelja, Dvorana „Dinko Lukarić“ u 18:00 sati) rukometaši „Mornara-Crikvenica“ počinju novu prvenstvenu sezonu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi – jug.
Nakon dvije turbulentne sezone u kojima su naši rukometaši ipak zadržali prvoligaški status, očekivanja su da će u novoj sezoni rezultati biti bolji. To je potvrdio i njihov trener Tomislav Čupić:
- Naša su očekivanja da ćemo u novom prvenstvu zauzeti mjesto u sredini ligaške ljestvice, bez stresova od borbe za opstanak. Složili smo roster da to možemo ostvariti, pripreme smo odradili solidno, bili smo i tri dana na pripremama u Delnicama, tako da u dobrom ozračju očekujemo prvu utakmicu. Premda, nisam sasvim zadovoljan jer dosta je igrača radilo tijekom turističke sezone, pa nisu mogli odraditi pripreme u cijelosti, ali to ćemo nadoknaditi u sljedećih mjesec dana. To je naša realnost početkom svake sezone i tu se ništa ne može promijeniti.
U odnosu na prošlu sezonu sastav seniorske ekipe je dosta promijenjen, u „Zamet“ su se vratili Viskić i Pikec, Mijić i Dokoza su otišli u „Selce“, a Ivan Smojver još nije odlučio hoće li uz obaveze na Medicinskom fakultetu moći nastaviti rukometnu karijeru, kao i Stjepan Turčinov koji je upisao Kineziološki fakultet u Zagrebu. Još uvijek je otvoreno pitanje igranja Matije Cara za našu ekipu, čekamo konačnu odluku Disciplinske komisije HRS-a.
Roster smo osvježili dolaskom vratara Matije Loparca iz „Kozale“ i srednjeg vanjskog Luke Grgurevića koji dolazi iz „Zameta“. Uz njih u sastavu će biti Mirko Jonjić (vratar), Karlo Dragičević, Vito Derossi i Ticijan Oroši (krila), Jakov Mozetić, Oliver Lušić, Ivan Mataija, Vlado Matejčić i Matej Stupar (vanjski) te pivoti Nikola Dujmović, Ivan Domijan i Karlo Domijan, a pomoći će i Tomislav Huljina.
Puno je momčadi u ligi promijenilo sastave pa se još uvijek ne zna pravi odnos snaga. Međutim, koliko mi se sada čini, glavni kandidati za naslov prvaka su „Ribola Kaštela“ i „Metković Mehanika“. Za treće mjesto borit će se „Rudar Labin“ i „Balić&Metličić“ dok će se sve ostale momčadi boriti za svaki bod i čim bolji plasman.
Što se tiče prve utakmice protiv „Kozale“ očekujem dobru igru i naš maksimalni angažman te u konačnici pozitivan rezultat. Riječani su promijenili puno igrača u odnosu na prošlu sezonu, ali „Kozala“ je uvijek bila rasadnik dobrih rukometaša, pa nam ni sutra neće biti lako. – rekao je Tomislav Čupić.

Ivica Šubat

Podijelite