"Stance Adria 2023." u Jadranovo doveo oko 300 posebnih automobila

Već tradicionalno početkom rujna popularnu plažu Grabrova u Jadranovu zajednički dijele brojni kupači i brojni posebni automobili. Tako je i ovog vikenda, jer održava se car show "Stance Adria 2023.", na kojem se ove godine okupio rekordan broj od oko 300 sudionika.
Na plaži uz samo more tri dana su izloženi atraktivni automobili čiji su vlasnici došli u Jadranovo iz čitave Europe, a najviše je Nijemaca, Austrijanaca i Slovenaca, no mogu se vidjeti i automobili s mađarskim, rumunjskim, poljskim, češkim, švicarskim i naravno hrvatskim tablicama. Okupljanje "stance" automobila počelo je u petak poslijepodne, a završit će u nedjelju poslijepodne. Za sve sudionike i posjetitelje priređeni su dodatni zabavni sadržaji tako da je Jadranovo živnulo kao da je vrhunac turističke sezone.
Inače, "stance" je termin koji označava ‘spušteni’ automobil te otud dolazi i naziv za cijeli događaj. Prvi put "Stance Adria" održan je 2018. godine, a nije održan jedino pandemijske 2021. godine. Event u Jadranovu osmislio je i realizirao Matej Martinović sa suradnicima, koji su u organizaciju uložili velik trud i angažman.
"Stance Adria" je bez sumnje postao prepoznatljiv turistički proizvod od kojeg Jadranovo i okolica imaju značajnu gospodarsku korist. U turističkoj posezoni ostvarena su lijepe brojke vezane uz turističku potrošnju, a izuzetno velik je i promidžbeni efekt čitavog događanja.
Šušur koji je uobičajena popratna pojava ovakvih događanja nije nešto čemu bi trebalo prigovarati, naprotiv, treba pomoći organizatoru da "Stance Adria 2024." bude još bolji.

Ivica Šubat

Podijelite