Štafete Šipek-Načinović i Klarić-Gašpar već osigurale medalje na SP u Alžiru

Dobre vijesti stižu nam iz alžirskog Orana gdje se održava Svjetsko prvenstvu u boćanju za juniore (U18) i mlađe seniore (U23). U konkurenciji juniora (U18) boćar "Svetog Jakova" Adrian Šipek je zajedno s Ivanom Načinovićem iz riječkog "Vargona" u štafetnom izbijanju već osigurao najmanje brončanu medalju u ovoj disciplini. Pobjedom protiv Turske u četvrtfinalu izborili su plasman među četiri najbolje reprezentacije.
Jednako uspješan bio je i Filip Klarić u štafeti s Lukom Gašparom (Zrinjevac) u konkurenciji mlađih seniora (U23). Plasmanom u polufinale i njih su dvojica osigurali najmanje brončanu medalju.
Danas su na rasporedu četvrtfinala i svi naši reprezentativcijoš imaju šansu doći do postolja.

Juniori (U18) - pregled po disciplinama
Parovi klasično: nakon pobjede protiv Maroka hrvatski par Matija Valenčić i Ivan Načinović prošli su u četvrtfinale.
Štafetno izbijanje: Adrian Šipek i Ivan Načinović su pobijedili reprezentativce Turske s rezultatom 44 pogođene od 57 izbačenih boća i s tim rezultatom imaju plasman u polufinale.
Valjanje i izbijanje u krug: Žarko Jerčinović je pobijedio reprezentativca Monaka 21:11 i plasirao se u četvrtfinale.
Precizno izbijanjeŽarko Jerčinović je s ukupno 31 puntom iz dvije kvalifikacijske borbe uspio sveukupno zauzeti treće mjesto i izboriti četvrtfinale, gdje će imati sraz s reprezentativcem Libije.
Brzinsko izbijanje: Adrian Šipek je u četvrtfinalu poražen od reprezentativca Slovenije Urbana Hitija (35:38), tako da u ovoj disciplini nećemo osvojiti medalju.

Mlađi seniori (U23)

Parovi klasično: Karlo Šaban i Luka Gašpar su bez većih problema položili popravni od jučer i pobijedili reprezentativce Libije rezultatom 13:1 te zadržali izglede za ulazak u polufinale.
Štafetno izbijanje: Filip Klarić i Luka Gašpar porazili su reprezentativce Turske i plasirali se u polufinale.
Pojedinačno klasično: Nakon nastupa u skupini, Karlo Šaban je pobjedom protiv reprezentativca Alžira izborio plasman u daljnji krug natjecanja.
Precizno izbijanje: Duje Pirić je s ukupno 29 punata iz dvije serije ušao u četvrtfinale, gdje će se za ulazak u polufinale susresti s reprezentativcem Srbije Dejanom Kovačevićem.
Brzinsko izbijanje: Luka Gašpar je u četvrtfinalu poražen od reprezentativca Italije, tako da ni u ovoj disciplini nećemo osvojiti medalju.

Hrvatska boćarska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Oranu

Podijelite