Solidarnost na djelu 2020.


Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 48. godinu sabirne akcije "Solidarnost na djelu" u sklopu koje će GDCK Crikvenica prikupljati novčanu pomoć namijenjenu najugroženijim stanovnicima za nabavku prehrambenih proizvoda uoči Božića.
- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, akcija se neće provoditi kao svih prethodnih godina obilaskom kućanstva od strane volonterki. Na taj način želimo zaštiti zdravlje naših sugrađana, kako volontera, tako i građana kojima se ulazi u kuću. GDCK Crikvenica će na vrijeme obavijestiti građane o mjestu i vremenu organizacije štandova u svim mjestima (Crikvenica, Selce, Dramalj, Jadranovo), a građani donacije mogu uplatiti i na poseban račun otvoren samo za ovu akciju kod Erste&Steiermaerkische bank d.d.:
IBAN - HR0224020061500086174.
Uplate na račun se primaju isključivo u razdoblju od 8.10. do 15.11., budući je račun otvoren za akciju koja će se provoditi za to vrijeme. Za svaku donaciju građani će dobiti bonove u vrijednosti donacije, na kojem će biti oznaka godine i pečat Društva.
U akciju su se i ove godine uključile sve škole na području Grada Crikvenice, te će akciju organizirati unutar svake škole putem svojih povjerenika za Crveni križ.
Kako je skladište za odjeću i obuću, zbog epidemiološke situacije, do daljnjega, zatvoreno i nije moguće primati niti izdavati robu, ove godine će izostati akcija prikupljanja odjeće i obuće.

Zahvaljujemo unaprijed na sudjelovanju i doprinosu svim građanima i volonterima, te svima koji su na bilo koji način uključeni u ovu akciju tijekom svih godina. Molimo građane da i ove godine pokažu svoju plemenitost, te tako pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna. - rekla je Irena Gašparović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite