Šmričani pobjednici 6. "Kupa svetog Jakova"

1 - Pobjednička ekipa "Jastog" Šmrika
2 - Glavni sudac Dušan Rebernik i Siniša Budisavljević, predsjednik ŠRD "Tunera"

U organizaciji Športskog ribolovnog društva „Tunera“ iz Jadranova prošle je nedjelje održano tradicionalno ribarsko natjecanje „Kup svetog Jakova“ u ribolovu iz barke.
Sudjelovale su čak 33 ekipe, od Pirana do Splita i Zagreba i to: „Parangal“ (Cres), „Orada“ (Zagreb), „Poljud“ (Split), „Zubatac“ (Poreč), „Baraj“ (Vrsar),“Colmic-Artico“ (Rijeka), „Ičići“, „Jadran“ (Opatija), „Oradela“ (Piran), „3. maj“ (Rijeka), „Bura“ (Karlobag),“Viktor Lenac“ (Rijeka), „Kantrida“ (Rijeka), „Luben“ (Rijeka), „Kostrena“, „Arbun“ (Punat, „Zubatac“ (Lovran), „Lovrata“ (Krk), „Jastog“ (Šmrika), „Oslić“ (Selce), „Lovrata“ (Dramalj), „Arbun“ (Crikvenica), i „Tunera“ (Jadranovo).
Po prekrasnom sunčanom vremenu natjecanje je u akvatoriju ispred Jadranova trajalo od 8 do 13 sati i za to su vrijeme ribolovci ulovili ukupno 82.179 kg ribe.
Najbolji ulov imali su Matija Vidas i Nikola Turina iz šmričkog „Jastoga“ koji su ulovili 6,728 kg ribe. Iza njih plasirali su se Igor Plahuta i Luka Bučević („Ičići“) s ulovljenih 6,648 kg, dok su Alen Bilić i Arsen Radinović sa 6,620 kg zauzeli 3. mjesto. Najveću ribu, arbuna od 563 g ulovila je ekipa „Baraja“ (Vedran Hrelja i Dušan Sanković). Za najboljeg barkarijola proglašen je Dominik Ivakić.

Predsjednik ŠRD „Tunera“ Siniša Budisavljević bio je vrlo zadovoljan održanim natjecanjem:
- Nakon 5 godina održavanja „Kupa svetog Jakova“ uspjeli smo postići da sudjelovanje na natjecanju postane stvar prestiža i da imamo sve više ekipa. Zahvaljujući našem sponzoru, tvrtki „B.B.S“ iz Zagreba svi su sudionici dobili prigodne poklone, a najbolji i vrijedne nagrade.
Zadovoljan sam ukupnom organizacijom natjecanja koja je na kraju od strane sudionika ocijenjena vrlo uspješnom. Zahvaljujem svim našim članovima i svima koji su uložili dosta truda da se naš Kup na visokoj razini održi.

Ivica Šubat

Podijelite