Siniša i Mauro zaključuju natjecateljsku sezonu

Siniša Budisavljević, ŠRD "Tunera" Jadranovo                                                                                           

Pred dvojicom najboljih sportaša Grada Crikvenice Sinišom Budisavljevićem (najbolji senior) i Maurom Lukšićem (najbolji junior) ovog je vikenda posljednje veliko natjecanje u ovoj godini. Od 28. do 30. listopada u Salima na Dugom Otoku održava se Prvenstvo Hrvatske u ribolovu štapom iz brodice, u organizaciji ŠRD "Kornat" Sali, odnosno Saveza za športski ribolov na moru Zadarske županije. Natjecat će se 24 najbolja seniora i 24 najbolja juniora (U-21) Hrvatske koji su pravo nastupa stekli zahvaljujući ostvarenim plasmanima na općinskim, županijskim i međužupanijskim natjecanjima te kriterijima Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, među kojima su Siniša Budisavljević član ŠRD "Tunera" i junior Mauro Lukšić član PŠRD "Arbun".
Neposredno pred odlazak na Dugi Otok Siniša nam je otkrio što očekuje od ovog natjecanja:  
       
- Ovo je moja top-disciplina i bit ću nezadovoljan svakim plasmanom ispod 10. mjesta. Naravno da kao i uoči svakog natjecanja priželjkujem najviše, ali u našem sportu puno faktora utječe na konačni rezultat. Primjerice, u brodici iz koje se lovi je četvero natjecatelja čiji se sastav dobiva izvlačenjem i dosta je važno kako ta četvorka funkcionira na samom natjecanju. Može se dogoditi da jedan natjecatelj dobro lovi, a drugi ne i onda drugi natjecatelji mogu donijeti odluku (većinom 3:1), da se brodica preseli na drugu poziciju, što se meni lani dvaput dogodilo. Prognoza je za burovito vrijeme, što znači da ćemo loviti na pozicijama gdje se lovi manje ribe, za što opet treba pripremiti taktiku. Lovit će se fratri, arbuni, batoglavci i druga "leteća" riba. S druge strane nas 5 reprezentativaca je bez obzira na plasman na ovom natjecanju već osiguralo mjesto u reprezentaciji za sljedeću godinu, pa ćemo ipak loviti malo ležernije. Sve u svemu nadam se najboljem – rekao je Siniša.

Jednako velika očekivanja ima i Mauro Lukšić kojemu je ovo posljednje veliko natjecanje u juniorskoj konkurenciji (U-21), dogodine će se natjecati među seniorima. Mauro ovdje slovi za jednog od favorita, rangiran je na 1. mjesto u 1. jakosnoj skupini.

Ivica Šubat 
Fotografija: Dušan Rebernik

Podijelite