Simultanka Garryja Kasparova protiv 15 mladih šahista: Ema Hajdinić iz Kraljevice pružila najžešći otpor

Jučer je Garry Kasparov dan u Crikvenici poklonio djeci. Odigrao je simultanku protiv 15 malih šahista u Preradovićevoj ulici u centru Crikvenice. Najboljih 15 vizu za ogled s legendarnim šahistom izborilo je na brzopoteznom turniru u hotelu „Omorika“ koji se odigrao koji sat ranije.
Najduže su otpor Kasparovu pružali Crikveničani Ivano Tomljanović i Ivano Sundać, Ivan Horvat i Filip Martić, a do samoga kraja je na ploči ostala Kraljevičanka Ema Hajdinić. Kasparov nam je otkrio kako je Ema imala pobjedničku poziciju, a da je izvrstan bio i Filip Martić iz Križevaca koji je u ključnim trenucima napravio pogrešan potez. Protiv Kasparova simultanku su igrali i Jure Tadić, Mia Lukić, Tara Valković, Katia Butorac, Ena Ban, Tara Škiljan, Inti Maček, Nikola Kos, Josip Jakšić i Lara Zagorac.

Uoči simultanke Kasparov je rekao kako mu je u Crikvenici uvijek lijepo i da mu je drago što gradonačelnik Damir Rukavina “gura” šah u gradu. Kasparov je otkrio da je dan proveo s obitelji i uživao na kupanju.
Gradonačelnik Rukavina je poručio da bi projekt razvoja šaha u Crikvenici bio nezamisliv bez Kasparova, ali da je činjenica da je Kasparov naišao na “plodno tlo” u Crikvenici:
- Podržavam viziju Kasparova da šah uđe u škole kao nastavni predmet, a u Crikvenici bi ideja sigurno bila prihvaćena jer u Crikvenici imamo toliki interes djece da ih ne možemo sve primiti u klub, rekao je Rukavina.
Podsjetimo da su Fond “Garry Kasparov Adriatik” i Grad Crikvenica potpisali sporazum o suradnji s ciljem promicanja šaha.

crikva.hr

Podijelite