Serijal o Royalima autorice Erin Watt


Erin Watt
je pseudonim pod kojim pišu autorice Elle Kennedy i Jen Frederick. Serijal koji su napisale, a o kojem ću nešto napisati, onaj je o obitelji Royal. Autorice su u pet dijelova opisale kako izgleda život bogate mladeži, s kakvim problemima se susreću i na koje načine ih rješavaju. Iako su knjige namijenjene nešto mlađim čitateljima, mislim da će izvrsno poslužiti i onima starijima u nadolazećim vrućim danima stvorenima za odmor.

Sam serijal je podijeljen u dva dijela, prvi dio čine knjige Princeza od papira, Slomljeni princ i Izopačena palača koje su usmjerene na život Reeda Royala, a drugi dio čine preostale dvije knjige pod nazivima Posrnuli princ i Uzdrmano kraljevstvo u kojima je u fokusu Reedov brat Easton. Naravno, u svim dijelovima spominju se i ostala braća, a ukupno ih je pet te sa svojim ocem Callumom čine najzgodniju i najutjecajniju obitelj. No, kako to inače biva, stanje u obitelji je daleko od savršenog, na što je posebno utjecala smrt voljene majke i supruge, čiji je nagli odlazak ostavio ogromnu prazninu, kako u njihovim srcima tako i u kući u kojoj je život postao nesnosan. Situaciju dodatno pogorša dolazak Elle Harper, mlade djevojke koja je jedva spajala kraj s krajem i nije previše birala kojim poslom će baviti, a koja je ujedno i kći Callumova pokojnog najboljeg prijatelja, koji je tek netom prije smrti saznao da ona uopće postoji. Callum zbog dužnosti prema prijatelju odluči usvojiti Ellu i pružiti joj život o kakvom nikada nije mogla niti sanjati. Braća ne gledaju blagonaklono na njezin dolazak i spremna su zagorčati joj život i otjerati je iz svojih života, misleći da je zanima jedino njihov novac. Kako se ona snašla i je li uspjela pridobiti braću Royal na svoju stranu otkrivamo kroz prva tri dijela serijala. Nakon toga Reed odlazi na fakultet, a glavnu ulogu preuzima Easton. U njegov život ulazi Hartley Wright, djevojka s još zamršenijim životom od njegova, koliko god to neshvatljivo zvučalo. Iako je spreman na sve kako bi ju osvojio, ispostavi se da će to biti daleko teže no što je planirao, ali ipak ne odustaje. Detalji iz njezina života će ga zapanjiti i u nekim trenutcima niti sam neće znati kako reagirati. Ovdje ću napomenuti da su neki od tih detalja previše slični onima iz španjolskih sapunica, no ovdje mi to nekako nije smetalo. Pitanje je hoće li Eastonu na koncu poći za rukom osvojiti Hartley, naročito nakon nesreće koje im svima promijeni život.

Kako sam već i napomenula, serijal je namijenjen nešto mlađim čitateljima, no moram priznati da sam ja jednostavno uživala. Ovo su izvrsne knjige za bijeg od svakodnevice, svih problema koji nas opsjedaju i obaveza koje nas pritišću. Mislim da je dovoljno reći da sam svih pet knjiga pročitala kroz šest dana. Radnja je veoma dinamična i brza, likovi su nesavršeni i prepuni mana i poroka, nižu se problematične situacije, nema nepotrebnih opisa i odugovlačenja, a kraj svake knjige je napisan tako da je nemoguće istog trenutka ne posegnuti za sljedećim nastavkom. Imala sam tu sreću da sam krenula čitati tek kada su svi dijelovi prevedi i dostupni za čitanje, ne mogu niti zamisliti kako je bilo onim čitateljima koji su čitali knjige odmah po izlasku. Tražite li nego lagano štivo za opuštanje, primjerice na plaži, ovo je izvrstan odabir.

Svi dijelovi osim posljednjeg su dostupni u Gradskoj knjižnici Crikvenica, a trenutno su na stranici izdavača Stilus knjiga prva četiri dijela na popustu.

Podijelite