Selčani ispisali povijest hodometa u Hrvatskoj

U središtu Selca, na Harmici. na mjestu gdje su 1. ožujka 2022. odigrali povijesnu prvu utakmicu hodometa u Hrvatskoj, Selčani su danas otkrili spomen-ploču u spomen na taj dan.
Prigodnim riječima nazočne je na taj dan podsjetio Desimir Gajić jedan od inicijatora te prve utakmice hodometa, a spomen-ploču otkrio je najstariji hodometaš Mika Lončarić inače poznati selački sportaš. Da bi sve bilo kako treba pobrinuo se pjevački zbor KUD-a "Neven" Selce koji je izveo himnu Selca "O lipo moje Selce".
Poslije otkrivanja spomen-ploče odigrana je utakmica između Metline i Brda, koja je završila neriješeno 1:1. Radovan Mikašinović je bio strijelac za Brdo, a Desimir Gajić za Metlinu.
U sastavu Metline bili su: Fredi Antić, Goran Mavrić, Mladen Valković, Desimir Gajić, Marijan Hanžek, Miroslav Sakač, Sveto Bušić, Srećko Stričević i Marijan Šivak, a za Brdo su igrali Albin Pobor, Mario Antić, Dragan Gajić, Branko Čorić, Leo Lončarić, Jadranko Čor, Miljenko Antić, Radovan Mikašinović i Željko Kos.
Ovaj je događa bio dio programa "Katarinine va Selcu 2022."
Hodomet kao oblik nogometa, namijenjen je prije svega starijoj populaciji te ima sve više poklonika u svijetu i Hrvatskoj. Lijepo je znati da je upravo Selce kolijevka hodometa u Hrvatskoj.

Hodometaši Metline i Brda na Harmici

Pjevački zbor KUD-a "Neven" Selce

Ivica Šubat

Podijelite