SDP Crikvenica: Naš je cilj zaštita zdravlja građana, a ne politizacija problema s baznim stanicama

Crikvenički SDP je reagirao na očitovanje Grada Crikvenice o (ne)uklanjanju baznih stanica. U njihovom reagiranju stoji:

- Predsjednik crikveničkog SDP-a Mario Kružić još je krajem godine od Grada Crikvenice zatražio informaciju o uklanjanju baznih stanica s lokacija koje su utvrđene Prostornim planom.
Grad Crikvenica do danas nije ništa poduzeo, a sada neodgovorno tvrde da je „SDP-ova Vlada onemogućila da premjestimo antene“, što je u potpunosti netočno. 
Zakon o elektroničkim komunikacijama usvojen je 2008. godine, a zadnje njegove izmjene i dopune su iz 2017. godine, kada je u oba slučaja na vlasti bio HDZ. Ako su u Gradu Crikvenici pak kojim slučajem mislili na Uredbu o mjerilima razvoja elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme koju je 2012. godine donijela SDP-ova Vlada moram konstatirati kako je žalosno da ne znaju kako navedena uredba nije na snazi od 30. rujna 2019. godine. No, dok je ista i bila na snazi nije zabranjivala gradovima i općinama definiranje kriterija za postavljanje baznih stanica.
Također nas čudi informacija o navodnom očitovanju Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), zbog kojega Grad Crikvenica nije u mogućnosti ukloniti bazne stanice sukladno Prostornom planu. Naime, u postupku donošenja Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Crikvenice ishodovano je mišljenje HAKOM-a u kojem stoji da na isti nemaju primjedbi.

U Gradu Crikvenici ne postupaju sukladno propisima koje su sami donijeli te, kao i dosad, za vlastite propuste pronalaze druge krivce, te zastupaju operatere umjesto da na prvom mjestu vode računa o interesu građana Crikvenice i teže tome da unaprijede kvalitetu njihovih života. 
Zbog svega ranije navedenoga smatramo i dalje da je Grad Crikvenica dužan postupati sukladno odredbama trenutno važećega Prostornog plana.
I zaključno, cilj naše prijašnje objave nije bio u svrhu politizacije, već je primarno bio usmjeren na skretanje pozornosti na donošenje odluka koje će pozitivno utjecati na zaštitu zdravlja naših sugrađana.  - navodi se u priopćenju crikveničkog SDP-a

crikva.hr

Podijelite