Sandro Mato Car pobjednik "Kupa braće Skomerža" u sportskom ribolovu

1 - Sandro Mato Car
2 - Pojedinačno najbolji
3 - Najbolja ekipa

U subotu 9. listopada održan je 14. po redu ''Kup braće Skomerža'', natjecanje u udičarenju između učenika osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora. Natjecanje je održano u sklopu progama Male škole ribolova koju vode članovi organizatora natjecanja PŠRD ''Arbun'' i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.
Domaćin natjecanja je osigurao sektorske suce, jašku i kompletnu opremu za natjecatelje koji nisu imali vlastitu opremu. Lovilo se štapom s obale, s novog lukobrana, u trajanju od 3 sata, po sistemu ''ulovi i pusti'', a bodovao se svaki ulovljeni primjerak ribe.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 14 učenika od 1. do 8. razreda, njih 8 iz OŠ Zvonka Cara pod vodstvom prof. Ivane Hegeduš Crnčić i 6 iz OŠ Vladimira Nazora podvodstvom prof. Dinka Gračakovića.
Svi natjecatelji su bili vrlo uporni, nisu odustajali unatoč jakoj buri koja je  otežavala ribolov, svi su nešto ulovili.
Pojedinačno 1. mjesto sa 29 bodova osvojio je prvašić Sandro Mato Car, 2. mjesto sa 24 boda pripalo je Filipu Malnaru (obojica su iz OŠ Zvonka Cara), dok je 3. mjesto sa 21 bodom osvojio Mile Toljan iz OŠ Vladimira Nazora.
Ekipno 1. mjesto sa 12 bodova osvojili su Filip Malnar i Franko Spoja iz OŠ Zvonka Cara , 2. mjesto sa 12 bodova Filip i Petar Crnčić, a 3. mjesto sa 13 bodova osvojili su Mile Toljan i Enis Vikić iz OŠ Vladimir Nazor. Ukupno gledano 1. mjesto osvojila je OŠ Zvonka Cara sa 10 bodova (1+4+5) dok je OŠ Vladimir Nazor osvojila 12 bodova (2+3+7).

crikva.hr

Podijelite