"Šahovski zvon" 7. na ekipnom PH školskih sportskih klubova u šahu

Državno natjecanje školskih sportskih klubova u šahu održano je od 4. do 6. veljače u Trogiru. Nastupile su 24 ekipe županijskih prvaka u muškoj i ženskoj kategoriji, a Primorsko-goransku županiju zastupao je u muškoj konkurenciji sastav „Šahovski zvon“ iz crikveničke Osnovne škole Zvonka Cara (dio Školskog sportskog društva „Glavoč“).
Za „Šahovski zvon“ su igrali Ivano Sundać (kapetan ekipe), Ivano Tomljanović (postigao najbolji rezultat u ekipi), te učenici četvrtog razreda: Vid Krešić, Jakov Barnjak i Andrej Bogdanović.
Od 9 mečeva postigli su pet pobjeda i osvojili 10 bodova, čime su zauzeli sedmo mjesto na ljestvici. Zanimljivo je da su jednak broj meč bodova (10) imale ekipe od četvrtog do sedmog mjesta, no zbog lošijih dodatnih kriterija Crikveničani su završili su na sedmom mjestu.
- Ovo je veliki uspjeh uzimajući u obzir mladost i neiskustvo naše ekipe, te činjenicu da je ovo bio njihov debitantski nastup na Državnom prvenstvu. Svojom igrom ova mlada ekipa pokazala je da je pred njom svijetla budućnost, te da će, ako nastave napredovati i raditi ovim tempom, sigurno donijeti puno pehara u Crikvenicu – izjavila je voditeljica ekipe Julijana Plenča.

crikva.hr

Podijelite