Šahovski klub "Crikvenica" domaćin prvog dijela natjecanja kadetskih liga


Prošle nedjelje Šahovski klub "Crikvenica" ugostio je u Hrvatskom narodnom domu u Dramlju sudionike prvog kruga natjecanja kadetskih šahovskih liga regije zapad (Istra, Primorje i otoci i Gorski Kotar). U 1. kadetskoj ligi natječe se 6 šahovskih klubova: "Rijeka", "Crikvenica", "Goranka" (Ravna Gora), "Vladimir Gortan" (Poreč), "Junior" (Rijeka) i "Vodnjan".
Odigrana su dva kompletna i dio trećeg kola, a ekipa "Crikvenice upisala je dvije pobjede i jedan poraz. Rezultatom 3:1 pobijedili su ekipe "Juniora" i "Goranke", a poraženi su od "Rijeke".
Dvije prvoplasirane ekipe u konačnom ligaškom poretku stječu pravo igranja na završnici Prvenstva Hrvatske koja će se igrati u prosincu u Crikvenici.

Odigrana su i 3 kompletna kola i dio četvrtog kola 2. kadetske lige u kojoj se natječe 8 ekipa: "Pula", "Kraljevica", "Crikvenica 2", "Lošinj", "Vladimir Gortan 2", "Poreč", "Cres", "Veli vrh" (Pula) i "Rijeka 2".
Druga ekipa "Crikvenice" pobijedila je ekipu "Vladimir Gortan 2" rezultatom 3:1, remizirala sa "Kraljevicom" 2:2 i izgubila od "Lošinja" 1:3
Dvije prvoplasirane ekipe u poretku stječu pravo nastupa u 1. kadetskoj ligi regije zapad.

Sveukupno je u Dramlju nastupilo je šezdesetak mladih šahista i šahistica u pratnji voditelja i trenera. Natjecanje je proteklo u sportskom i fair ozračju, a sudački dio posla odradili su Nenad Jurman i Dušan Pijanović.

Drugi - završni dio natjecanja održat će se u Vodnjanu 5. lipnja 2022. godine

crikva.hr

Podijelite