Rukometašice "Murvice" u prvom kolu novog prvenstva gostuju u Sisku

Fotografija 1: ŽRK „Murvica“: Višnja Smoljan (tajnica), Zvonimir Kutija (trener), Matea Pešut, Jelena Poslek, Karla Antić, Iva Tomić, Antonija Butković, Ena Ljubanović, Ivona Skorić, Romina Antić, Mladen Prskalo (trener), Damir Ljubanović (predsjednik) (stoje), Sara Mandekić, Marta Pešut, Petra Filipović, Ana Papić, Ana Malešević, Marija Tus, Valentina Kršul i Doris Djak.

Fotografija 2: Mladen Prskalo, trener „Murvice“

Večeras počinje natjecanje u novoj sezoni 2. Hrvatske rukometne lige – zapad, a među 12 ženskih ekipa zapadnog dijela Hrvatske nalazi se i crikvenička „Murvica“. Uz ovu 2.HRL –zapad u sustavu natjecanja Hrvatskog rukometnog saveza egzistiraju još dvije ženske rukometne lige, ona koja pokriva sjeverni dio Hrvatske i ona koja pokriva područje juga Hrvatske, a liga iznad ovih je 1. Hrvatska ženska rukometna liga. Suparnice „Murvice“ u ligi bit će rukometašice „Zaprešića“, „Omišlja“, „Senije“ (Senj), „Ivanića“ (Ivanić Grad), “Lokomotive 2“ (Zagreb), „Rudara“ (Labin), „Zameta 2“ (Rijeka), „Udarnika“ (Velika Gorica), „Sloge“ (Sveta Nedelja), „Samobora“ i „Siska“. Rukometašice „Murvice“ prvenstvo otvaraju utakmicom protiv rukometašica „Siska“ u sisačkoj dvorani Brezovica večeras u 19,00 sati, gdje se po riječima trenera Mladena Prskala – nadaju pobjedi:

- Rukometašice „Siska“ su prilična nepoznanica za nas pošto protiv njih dosad nismo igrali. Siščanke su nove u drugoligaškom natjecanju, dolaze iz 3. lige, a u ovoj utakmici sigurno će imati prednost domaćeg terena. Prva utakmica u prvenstvu je uvijek nezgodna, međutim ja sam uvjeren da ćemo u Sisku ostvariti pobjedu. Optimizam temeljim na činjenici da smo u pripremnom razdoblju jako dobro radili i da na raspolaganju imam velik broj igračica koje će konkurirati za nastup. U odnosu na prošlu sezonu pojačali smo se dolaskom Ane Debelić, Marte i Matee Pešut, te povratkom Marijete Lekaj i Valentine Kršul, a očekujemo i iskusnu vratarku Sabinu Spahić. Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo premijerni nastup – rekao je Prskalo.

Inače, Mladenu Prskalu je ovo treća sezona da vodi crikveničke rukometašice, a zanimljivo je da mu je „Murvica“ prva ženska rukometna ekipa koju vodi. Nakon impresivne igračke karijere, dosad je kao trener vodio rukometaše „Zameta“ i „Kvarnera“ te mlađe kategorije u Delnicama. Uz najavu same utakmice Prskalo je u razgovoru za naš portal želio naglasiti kako se u Klubu radi jako dobro, zahvaljujući agilnoj upravi predvođenoj predsjednikom Damirom Ljubanovićem, te podršci gradskih struktura. Glavni cilj Kluba će i u predstojećoj sezoni biti afirmacija mladih rukometašica iz „crikveničkog bazena“ i okolice tj. stvaranje igračkog kadra od domaćih igračica koje će uskoro biti spremne i za rezultatski iskorak koji bi vodio u prvu ligu. A tko zna, možda se prilika za to ukaže već ove sezone.

I. Šubat

Podijelite