Rukometašice "Murvice" danas gostuju u Umagu

1 - Martina Nekić i Antonija Butković

Rukometašice "Murvice" danas u Umagu nastavljaju natjecanje u 1. hrvatskoj ligi rukometašica. Riječ je o zaostaloj utakmici 5. kola iz prvog dijela sezone koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa. Naše rukometašice su među rijetkim sportašima i sportašicama kojima je dozvoljeno treniranje i natjecanje, pa praktički i nisu imale veću stanku, osim što od 15. prosinca nisu odigrale niti jednu utakmicu. S kakvim očekivanjima ulaze u nastavak prvenstva saznali smo od trenera Ramiza Džekića:
- Svi jedva čekamo nastavak prvenstva i igranje utakmica nakon razdoblja u kojem smo samo trenirali i to s nekoliko prekida zbog blagdana. Međutim, ekipa je dobro pripremljena i u Umag putujemo s puno optimizma i uvjerenjem da ćemo postići pozitivan rezultat. Osim ozlijeđenih Antonije Matijašić i Dilje Lekaj bit ćemo u punom sastavu, premda Rea Jelenović i Kristina Grozdek još nisu u potpunosti spremne za igru.
Što se tiče naših današnjih protivnica znamo da se radi o vrlo kvalitetnoj i iskusnoj ekipi u kojoj između ostalih igra i brončana reprezentativka sa EP Marijeta Vidak, zatim Kristina Plahinek, Ana Jajčinović, Nataša Miočinović, Ines Lisjak i druge kvalitetne rukometašice. Umažanke su jedno mjesto ispred nas na ljestvici, imaju bod više i bilo bi odlično kad bi se s ovog gostovanja vratili neporaženi i tako nastavili niz dobrih rezultata iz prvog dijela prvenstva. - rekao je Džekić.
Nakon utakmice u Umagu nastavlja se prvenstvo 1. hrvatske lige rukometašica po predviđenom rasporedu, tako da će rukometašice "Murvice" sljedeće subote u Crikvenici igrati utakmicu 9. kola protiv rukometašica "Osijeka".

Ivica Šubat

Podijelite