Rukometašicama "Murvice" sutra počinje prvenstvo

1 - Pojačanja "Murvice": Maja Kutija, Ivona Skorić i Nina Stipčić
2 - trener Ramiz Džekić

Rukometašice „Murice“ nakon prošlozenskog nesretnog ispadanja iz 1. hrvatske lige rukometašica ove subote kreću u borbu za povratak u elitni razred hrvatskog ženskog rukometa. U utakmici prvog kola 2. hrvatske lige rukometašica – zapad dočekuju ekipu „Rudara“ iz Labina, po prognozama ekipu koja će također konkurirati za vrh ljestvice.
U odnosu na prošlu sezonu puno je promjena u sastavu „Murvice“. Dugogodišnja prvotimka Petra Filipović je otišla u varaždinsku „Koku“, a Silvija Masnić, Martina Nekić i Nikolina Strukar prešle su u „Zamet“. Perspektivna Dilja Lekaj ide na studij u Zagreb i njezin je status zasad neizvjestan, a zbog studija u ekipi neće biti ni Ema Talan i Patricija Car, dok je Kristina Grozdek prestala igrati i posvetila se treniranju najmlađih rukometašica u klubu. Na startu prvenstva neće biti ni ozlijeđene Antonije Butković (njen se povratak očekuje za mjesec dana) te Nike Car i Antonije Matijašić.
U sastav „Murvice“ vratila se iz "Rudara" Ivona Skorić, a nakon nekoliko godina studiranja u Splitu, dres „Murvice“ obući će Maja Kutija. Iz „Omišlja“ je došla Nina Stipčić, a iz „Sesveta“ Tara Kocijan, koju muči ozljeda ramena. S obzirom na to da još uvijek traje prijelazni rok, moguć je dolazak još neke igračice.
Trener Ramiz Džekić će tako u sljedećoj sezoni moći računati na sljedeći sastav: Sara Mandekić i Marta Pešut (vratarke), Rea Jelenović, Ena Ljubanović, Nina Stipčić, Veronika Deželin (lijeva krila), Antonija Butković, Marija Lončarić i Valentina Tomić (desna krila), Ana Debelić i Anđela Tomić (kružne), Ivona Skorić, Maja Kutija, Dora Rajković, Maja Pešut, Matea Pešut i Tara Kocijan.

- Naše su ambicije u novom prvenstvu svakako biti u vrhu ljestvice. Nastojat ćemo se vratiti u prvu ligu pri čemu će nam glavni konkurenti biti „Zamet“, „Rudar“ i „Ivanić“. Puno je promjena kod nas, kao i u drugim ekipama, pa će trebati proći 4-5 kola da se vidi na čemu smo.
U pripremnom razdoblju smo dobro radili, počeli smo 16. kolovoza, uz uobičajene poteškoće zaposlenih igračica tijekom turističke sezone. Solidno smo odigrali i dvije pripremne utakmice protiv „Bjelovara“ i „Trogira“, tako da spremni ulazimo u novo prvenstvo.
Već u prvom kolu igramo derbi protiv jake ekipe „Rudara“, za koju znamo da se pojačala, predvodi je iskusna Nina Jukopila i sigurno nam neće biti lako. Međutim, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i sutra. – rekao je trener „Murvice“ Ramiz Džekić.

Utakmica između „Murvice“ i „Rudara“ igra se u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:00 sati. Utakmici će moći prisustvovati najviše 100 gledatelja uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ivica Šubat

Podijelite