Robert Semion i Vlado Šarić pobjednici 1. "Memorijala Adama Kresojevića"


Danas je u Jadranovu održan stolnoteniski turnir 1. "Memorijal Adama Kresojevića" koji je Stolnoteniski klub "Sveti Jakov" organizirao u spomen na Adama Kresojevića, jednog od pionira organiziranog igranja stolnog tenisa u Jadranovu i jednog od osnivača Kluba. Adam je u STK "Sveti Jakov" bio od samog početka, u Klubu je bio u svim ulogama, od one igračke, zatim trenerske, a u tri mandata je bio i predsjednik Kluba. Preminuo je 18.4.2020., u vrijeme korone i održavanje memorijalnog turnira je pravi način da mu se oda počast za sve što je učinio za jakovarski klub i sport općenito.
Na turniru je sudjelovalo pedesetak stolnotenisača iz naše regije koji su se natjecali u parovima, a naslov pobjednika na kraju je pripao Vladi Šariću i Robertu Semionu. Oni su u finalu pobijedili Zorana Turka i Dragomira Marinkovića. Treće mjesto zauzele su Andrea Pavlović i mlada Karla Ivčić te Branko Arbanas i Krešimir Fijačko. Jedna od naših najboljih stolnotenisačica Andrea Pavlović (koja je inače ponikla u "Svetom Jakovu") svojim je dolaskom uveličala turnir što je posebno razveselilo njene nekadašnje suigrače, a nakon dugo vremena nastupio je i Erik Matković najzaslužniji za velike rezultate u klupskoj povijesti. Pehare najboljima na turniru predavao je Adamov sin Josip Kresojević, a sportski dio turnira vodili su Spasoje Matijević i sudac Edo Tomeković.
Prije početka turnira sudionici turnira su predvođeni predsjednikom STK "Sveti Jakov" Davorem Ivčićem obišli Adamov grob na jakovarskom groblju gdje su mu odali počast i uputili riječi zahvale.

Podijelite