Robert Jurinčić i posada jedrilice "Ivi 2" 3. na "Regati ribarskog tjedna"

Na ovogodišnjoj tradicionalnoj „Regati ribarskog tjedna“, održanoj u subotu u organizaciji Jedriličarskog društva „Val“, sudjelovalo je 35 krstaša. Jedrili su po levantu jačine do 12 čvorova, a regatno polje je bilo postavljeno između Crikvenice i Selca. Start je bio ispred Vele palade i jedrilo se prema bovi ispred Selca. Nakon okreta slijedio je povratak u Crikvenicu s obaveznim prolaskom između oznaka starta i nastavkom jedrenja do bove ispred Črnog mula. Ta bova se trebala okrenuti i sve ovo ponoviti još jedan put s tim da je cilj bio na istom mjestu gdje i start.
Već na startu bilo je dosta uzbuđenja i kontakta jedrilica DSK X-Treme, Joker i Regina. Čini se kako je patarac DSK-a prvo povukao Reginu, a nakon toga i Jokera, pa je bilo malo duljeg zadržavanja na startnoj liniji nego su planirali. Inače, nitko nije podignuo prosvjed, pa je cijela situacija prošla nekažnjeno.
Naslov pobjednika pripao je jedrilici Follow Us - Vulkan nova s kormilarom Ivicom Šćurićem. Njemu i njegovoj iskusnoj posadi je za pobjedu trebalo sat, 35 minuta i 37 sekundi jedrenja.
Drugo mjesto zauzeo je DSK s kormilarom Dubravkom Frankovićem koji je na cilj došao za nešto malo više od 6 minuta iza Vulkana, a 3. mjesto zauzela je crikvenička posada jedrilice Ivi 2 s kormilarom Robertom Jurinčićem, koji su na cilj stigli malo manje od pet minuta razlike iza DSK-a.
Regata je protekla u odličnoj atmosferi, jedriličari su bili vrlo zadovoljni i nastavili su druženje poslije regate.

Rezultati:

RRT_OPN_all.pdf
RRT_OPN_grupe.pdf
RRT_OPN_grupe.pdf
St Pete Time Allowance Scorer.pdf

Podijelite