Rita Lukarić zlatna na Prvenstvu Hrvatske u jedrenju u klasi Optimist do 12 godina

Proteklog vikenda u Cresu je održano Prvenstvo Hrvatske u jedrenju za klasu Optimist do 12 godina u organizaciji: HJS, JSPGŽ i JK "Reful" Cres. Na regati je nastupilo 95 jedriličara iz Hrvatske i Italije, a među njima su bili i jedriličari crikveničkog "Vala" Rita Lukarić, Filip Dragojević i Lucijan Penava, predvođeni trenerom Svenom Katnićem.
Velik uspjeh postigla je Rita Lukarić koja je bila najbolja među djevojčicama i tako osvojila naslov prvakinje Hrvatske! Treba istaknuti da Rita ima devet godina te je ujedno bila jedna od najmlađih natjecateljica na prvenstvu. 
Nažalost Filip i Lucijan su u drugom plovu diskvalificirani radi preuranjenog starta te ih je to koštalo boljeg plasmana.

Da bi regata bila važeća te da bi se mogli proglasiti prvaci Hrvatske trebalo je odjedriti najmanjedva plova. Uvjeti ispred Cresa bili su sve samo ne idealni, kiša, nevere, bonaca... vjetrovi koji su bili nestabilni zadavali su velike probleme organizatoru i regatnom odboru.
No na radost jedriličara "Vala" odjedrena su dva plova u kojima je Rita odradila vrhunski posao i na kraju se okitila zlatnom medaljom. Peta je to medalja za jedriličare "Vala" iza kojih je još jedna vrlo uspješna sezona i nastupi na  najvećim svjetskim, europskim i hrvatskim regatama, što je već kontinuitet u zadnjih dvadesetak godina.
U redovima "Vala" izuzetno su ponosni su na ovaj Ritin uspjeh koji pokazuje kako nema straha za budućnost, jer zahvaljujući ustrajnom predanom i kvalitetnom radu dolaze nove generacije vrhunskih jedriličara.

crikva.hr

Podijelite