Ribolovci "Meduze" pobjednici 13. "Grand prixa Crikvenice"

1 - Tea Radil i Dušan Rebernik
2 - Ekipa "Meduze"
3 - Ekipa "Arbuna"
4 - Ekipa "Oslića"

U nedjelju 11. kolovoza, u sklopu obilježavanja Dana grada Crikvenice, održano je tradicionalno ribolovno natjecanje „Grand prix Crikvenica“.
Ovo natjecanje 13. je put organiziralo Pomorsko športsko ribolovno društvo „Arbun“ i na njemu je ove godine sudjelovalo 19 ribolovnih ekipa sa po 3 člana u ekipi. Na natjecanje je isplovilo 19 ekipa po idealnom vremenu, ali se ubrzo digla bura koja je ometala ribolov, otežala sidrenje i praktički smanjila akvatorij na polovicu, jer područje uz otok Krk je bilo teško dostupno zbog valova i vjetra. Bio je vrlo zahtjevan ribolov, i praktično jedna riba je odlučivala o osvajanju nagrada. Lovile su se sve ribe iznad 20 cm osim bugvi.
Najviše uspjeha imali su ribolovci „Meduze“ iz Rovinja u sastavu David Pinezić, Adeni Maružin i Dalida Maurović.
Drugo mjesto pripalo je ekipi „Arbuna“ (Tea Radil, Marko Sikirić i Igor Vukelić), treći su bili Selčani, ekipa „Oslića“ (Lovorka Pobor, Anton Borbelj i Albin Pobor), a odmah iz njih ekipa „Tunere“ iz Jadranova za koju je lovila obitelj Budisavljević (Siniša, Ivana i Matea). 
Na natjecanju je nastupila i 85-godišnja Milena Car Manestar iz Dramlja te predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru dr. Đuro Marinović, nekad vrsni golman NK "Crikvenica". Najveću ribu. arbuna teškog nešto manje od pola kile, ulovila je Tea Radil.

Poredak:  
1. MEDUZA, Rovinj (D. Pinezić, A. Maružin, D. Maurović)
2. ARBUN, Crikvenica (T. Radil, M. Sikirić, I. Vukelić)
3. OSLIĆ, Selce (L. Pobor, A. Borbelj, A. Pobor)
4. TUNERA, Jadranovo ( I./M./S. Budisavljević)  

REZULTATI2019.pdf

Podijelite