Restoran "Domino" 13. put među 100 vodećih hrvatskih restorana

1 - Ekipa iz "Domina": Dragan Visković, Marino Vukelić i Dino Strizić, Nensi Domijan i Dubravko Domijan

Prije nekoliko dana na Botelu „Marina“ u riječkoj luci promovirano je 25. tiskovno i on-line hrvatsko i englesko izdanje knjige Restaurant Croatica “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21”, u izdanju Abisal biblioteka Gastronaut.
Među 100 vodećih hrvatskih restorana našla su se i dva restorana s područja Grada Crikvenice – crikvenički restaurant „Dida“ i restoran „Domino“ iz Dramlja.
Zanimljivo je kako je ovo 13. put da se restoran „Domino“ nalazi među 100 vodećih u ovom izboru, a tim je povodom vlasnik „Domina“ Dubravko Domijan izjavio:
- Izuzetno me veseli što smo već 13 godina uzastopce izabrani među vodeće hrvatske restorane. To je prije svega potvrda da smo uspjeli održati našu razinu kvalitete sve te godine, jer najteže je opstati, a to smo zahvaljujući našem trudu i pristupu uspjeli. Zbog načina kako se obavlja izbor, ovo je prije svega nagrada struke, naših kolega uglednih gastronoma, a to za nas ima posebnu težinu – rekao je Domijan.

Projekt “100 vodećih hrvatskih restorana – Restoran Croatica” pokrenula je 1995. godine prof. Karin Mimica, a riječ je o projektu poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije.
Osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge.
U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2019. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana. Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana uz preporuku kolega koji su njima uzor te ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih.

Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske. Dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na svojim ulaznim vratima. Logo Restaurant Croatica koji se nalazi na naljepnici, ujedno je i QR kod koji otvara on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

crikva.hr  

Podijelite