Restaurant & lounge bar "Faro" u Dramlju poziva vas na proljetno gastro-vinsko putovanje

Stiglo je proljeće i u restaurant & lounge baru Faro u Dramlju, poznatom po tome što njihove domaće i svježe namirnice na jelovniku prate trenutnu sezonu pa je kreiranje novog proljetnog menija za ovaj restoran prirodan slijed događaja.
Svečano predstavljanje novog proljetnog menija podrazumijevalo je jedinstveno gastro-vinsko putovanje uz kulinarsku palicu chefa Dragana Baića i renomiranog vinara i vlasnika Vinske kuće Pavlomir, Miroslava Palinkaša. Paleta svježih i raskošnih okusa jela i vina posebno je došla do izražaja zahvaljujući lokaciji restorana koji se nalazi tik uz more, dajući gostima osjećaj da morsko plavetnilo promatraju s palube broda.  

Ovaj gastro doživljaj se sastojao od 5 sljedova, a uz svako jelo ponuđeno je odgovarajuće vrhunsko vino Vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. Menu je započeo sa sočnom bruschettom s carpacciom od jadranske tune, wasabijem i umakom od soje uz čašu rosea Ružica Vinodola. Za predjelo je slijedila Jakobova kapica na kremi od cvjetače s hrskavom pancetom uz čašu pjenušca San Marino te domaće šurlice mamice Anice s kvarnerskim škampima, cherry rajčicama i pinjolima uz čašu žlahtine Grand Cu. Za glavno jelo, nakon okusa mora na stolu je uslijedio domaći biftek Faro u maslinovom ulju i citrusu uz pire krumpir s tartufima i čašom vina Cabernet Sauvignon Barrique 225. Na samom kraju, na stol je došla „čokoladna dekadencija“ s kremom od vanilije i šumskim voćem uz čašu žutog muškata.  

 

Za vrhunske i kreativne gastro delicije zaslužan je novi chef, iskusni kuhar Dragan Baić: „Za mene je kuhanje umjetnost u koju ulažem cijelog sebe. Svaki sastojak, svaki okus, svaki tanjur predstavlja platno na kojem mogu izraziti svoju strast i ljubav prema gastronomiji. Imam izuzetnu sreću što imam priliku raditi u restoranu koji cijeni autentičnost i kvalitetu, te raznolikost kuhinja, koji se oslanja na lokalne domaće i svježe namirnice. Na taj način moj tim i ja uvijek težimo otkriti najbolje sastojke i kombinacije.“

Renomirani vinar Miroslav Palinkaš pobrinuo se pak za odabir vina Pavlomir koji su upotpunili svaki tanjur i naglasili pritom njegove najbolje karakteristike: „Krenuli smo s pjenušcem Grasecco od sorte Graševina koji je dobio srebrnu medalju na Međunarodnom festivalu pjenušaca u Višnjanu. Drugi pjenušac, koji je išao uz bruschette, bio je Rose koji se može pohvaliti zlatnom medaljom na natjecanju u Višnjanu i srebrom u Dalmaciji. Treći pjenušac od Žlahtine je najnagrađivaniji pjenušac Pavlomira, proglašen šampionom autohtonih sorti Hrvatske na manifestaciji "Vina od davnina". Na Vinistri je zaslužio srebro, na Decanteru u Londonu je bio najbolje ocijenjeni hrvatski pjenušac, a u Višnjanu je dobio zlatnu medalju. Slijedila je Pavlomir Žlahtina Grand Cru, zlatna na "Vinu od davnina" i najbolje ocijenjena Žlahtina na Vinistri. Potom je došao na red Cabernet Sauvignon 225 koji je nagrađivan zlatnim i srebrnim medaljama, a u Londonu je zaslužio broncu. Naša vina u rangu su od zlata do bronce. Posljednje vino na predstavljanju je bio Muškat žuti, desertno vino. Ne prođe niti jedan sajam da ne dobije zlatnu medalju, a sva naša vina imaju deklaraciju vrhunskih vina na Zavodu za vinarstvo Republike Hrvatske.

Dramaljski restaurant & lounge bar "Faro" ne samo da je otvorio novu sezonu nego je ovime i podigao ljestvicu gastro-eno scene crikveničke rivijere, ali i cijele Županije. Ukoliko i vi želite uživati u ukusnim gastro delicijama i vrhunskim vinima, ali i predivnom ambijentu i pogledu, "Faro" trenutno nudi promotivnu cijenu ovog vrhunskog menija za 55 eura po osobi (uključujući i vina), ali i redovnu proljetnu ponudu po svačijem guštu.
Svoje mjesto možete rezervirati na brojeve 098 224 518 ili 099 333 7555, a "Faro" se nalazi na adresi Gajevo šetalište 50, Dramalj.

 crikva.hr marketing

Podijelite