Razgovori o baštini u Muzeju Grada Crikvenice

U Muzeju Grada Crikvenice ovog tjedna počinje niz javnih predavanja pod naslovom „Razgovori o baštini“ na temu pomorske baštine i njezinog očuvanja. Kao predavači pozvani su stručnjaci koji će predstaviti svoje radove u istraživanju, vrednovanju i očuvanju naslijeđa vezanog uz more.

U Muzeju ističu kako im je želja putem ovih predavanja okupiti što više zainteresiranih građana te pokrenuti inicijativu za očuvanje preostale malobrojne maritimne baštine na području Grada Crikvenice. Zato se nadaju što većem odazivu građana, njihovim pitanjima, prijedlozima, a sve s ciljem definiraja mogućih mjera s kojima bi se obzirom na lokalne prilike mogli učiniti pomaci u očuvanju maritimne baštine Grada.

Predavanja, čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture i Grad Crikvenice, održavat će se tijekom prve polovice 11. mjeseca u prizemnom prostoru Muzeja Grada Crikvenice na adresi Preradovićeva 1, Crikvenica.

Prvi dan je u utorak, 5. 11. u 18:00 sati sa sljedećim programom:
Luciano Keber, istraživač pomorske baštine: Tipologija tradicijskih barki i brodova na Jadranu
Nikša Mendeš, viši kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka: Od Iva Visina do Branka Širole - hrvatski pomorci po svjetskim morima

crikva.hr

Podijelite