Prvo srednjoškolsko Valenteenovo u Gradskoj knjižnici Crikvenica

Dan uoči Valentinova 13. 2. 2020. održano je prvo srednjoškolsko Valenteenovo u suradnji Gradske knjižnice Crikvenica i Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica.
U jutarnjima satima na ulazu Knjižnice učenici Karlo Pobor i Kenedi Babić su s voditeljicom Učeničke zadruge „Cibor“, Ivankom Britvić, prodavali prigodne proizvode koje su pripremili vrijedni zadrugari, a učenice su, pod mentorstvom profesorica iz aktiva za Hrvatski jezik, prisustvovale večeri poezije za tinejdžere u prostoru knjižnice.

Večer poezije protekla je u ugodnom druženju i čitanju ljubavne poezije pjesnikinja Vesne Parun, Sanje Miletić (zbirka pjesama "Svjetlucave sitnice") i Barbare Vardić (zbirka pjesama "Pjesmarica Barbare Vardić").
Nakon čitanja učenice su si međusobno pisale i poklanjale prigodne poruke nadahnute motivima Valentinova, a zajedničku poruku sastavile su i za sve djelatnice Gradske knjižnice Crikvenica.
Cilj je ove aktivnosti bio poticanje učenika za češćim posjetima knjižnici te stjecanje navike čitanja, ali i njihovo uključivanje u aktivnosti izvan matične Škole te razvoj prosocijalnoga ponašanja.

Učenice koje su sudjelovale u večeri poezije su: Maria Molnar, Nikolina Jurinčić, Paula Tomičić, Antonija Bilen Lukežić, Maja Perhat, Franka Gašparović, Ines Petra Mudri Boban i Antonela Devčić.

Paula Tomičić, 3.a 

Podijelite