Prvo darivanje krvi u "Thalassotherapiji"

1 - Mario Domijan je jučer prvi puta darivao krv, a na darivanje ga je doveo brat Mateo koji krv daje od ranije
2,3 - Igor Babič
4 - Irena Gašparović, Andrea Noč, Bosiljka Domijan i Ljiljana Mavrić iz GDCK Crikvenica

Darivatelji krvi s područja Grada Crikvenice i Vinodolske općine jučer su prvi put organizirano darivali krv u crikveničkoj „Thalassotherapiji“.
Novom lokacijom iskazali su zadovoljstvo i darivatelji i organizatori iz Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica te djelatnici riječkog KBC-a. Uvjeti za darivanje u zdravstvenoj ustanovi su ipak bolji nego li u Vatrogasnom domu, a nije bilo problema ni s parkiranjem pošto je za darivatelje parking bio rezerviran.
Jučer je održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi kojoj je pristupilo 45 darivatelja, od čega 10 žena. Odbijeno je njih 6, pa je prikupljeno ukupno 39 doza krvi.
Prvi puta je krv darivalo 5 darivatelja, to su Željka Bogdanović, Mario Domijan, Ivona Knežević, Zoran Mužević i Dolores Tomić.
Darivatelji s više od dosadašnjih 50 darivanja su: Miroslav Kivić (92), Dean Antić (88), Denis Bruketa (87), Elvis Čižmešija (58) i Jozo Katić (54).  Posebnost jučerašnje akcije je bio i odaziv više djelatnika „Thalassotherapije“ koji su darivali krv.  
Jučer su krv darivali darivatelji čija prezimena počinju slovima A – K, a sljedećeg ponedjeljka 18.3. od 8 do 12 sati u crikveničkoj „Thalassotherapiji“ održat će se drugi dio akcije za darivatelje čija prezimena počinju slovima L – Ž.  

crikva.hr   

Podijelite