Prvi sastanak čitateljskog kluba za odrasle Gradske knjižnice Crikvenica

1 - Lea Klarić i Ana Kalanj voditeljice čiteteljskog kluba

U četvrtak 10. rujna 2020. godine u 18 sati održan je prvi sastanak čitateljskog kluba za odrasle Gradske knjižnice Crikvenica. Sastanak je održan u prostoru Gradske knjižnice Crikvenica uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prisutne je prvo pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica Irena Krmpotić, koja je potom riječ prepustila voditeljicama kluba Ani Kalanj i Lei Klarić. Ideja o osnivanju čitateljskog kluba privukla je osam zaljubljenika u knjige koji su naveli nekoliko razloga zašto su se odlučili pridružiti klubu. Uz ljubav prema čitanju tu je prvenstveno želja za druženjem i kvalitetnim provođenjem vremena. Neki se nadaju da će ih sudjelovanje u čitateljskom klubu potaknuti da više čitaju ili da će pročitati neku odličnu knjigu koju sami možda nikada ne bi odabrali.

Voditeljice su objasnile na koji način će funkcionirati klub. Sastanci će se održavati prvi ponedjeljak u mjesecu u 18 sati. Naslovi koji će se čitati odabirat će se dva mjeseca unaprijed kako bi knjižnica imala vremena kontaktirati izdavača i nabaviti odabrane naslove te kako bi oni na vrijeme stigli. Voditeljice će na kraju sastanka prisutnima ponuditi četiri knjige te će se glasanjem podizanjem ruku birati naslov koji se čita idući.

- Prijedlozi i konstruktivne kritike od strane članova kluba više su nego dobrodošle jer nam je cilj da naši sastanci zaista budu svima ugodni, da članovi s radošću dolaze na druženja i da im to bude prilika za opuštanje od svakodnevnih obaveza. Isto se odnosi i na naslove koje bi voljeli čitati. - naglasile su voditeljice.
U planu je bilo i biranje imena kluba, bilo je nekoliko prijedloga, no svi prisutni složili su se da će na idući sastanak 5. listopada svaki član doći sa svojim prijedlogom te će se ime kluba tada odabrati. Za kraj sastanka ostalo je još samo glasati za naslove koji će se čitati za iduća dva susreta. Odluka je pala na knjige „Minijaturistica“ autorice Jessie Burton te „Čovjek od krede“ čiji je autor C. J. Tudor.

- Zadovoljne smo s početnim odazivom. Okupilo se zaista šaroliko društvo i po godinama i po književnim preferencijama pa vjerujemo da će rasprave o pročitanim knjigama biti zanimljive. Nadamo se da će klub zaživjeti, da ćemo se lijepo družiti, pročitati dobre naslove i sastati još puno puta., rekle su nam Ana i Lea.

Podijelite