Prva prvenstvena pobjeda košarkaša "Crikvenice"

PRVA LIGA KOŠARKAŠA

3. kolo: CRIKVENICA – STOJA  75:69 (21:16, 24:16, 11:22, 19:15).

Crikvenica, 21.10.2023. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 250. Suci: Lenac, Koraca i Žagar.

CRIKVENICA: Tomas 13, Šamanić 13, Karabaić 15, Šulentić 14, Zorić 10, Smoković, Car, Jurković 4, Perić 2, Gazdić, Pepelar 4, Matić.
STOJA: Gustovarac 5, Travica 14, Mlatac 6, Matić 17, Kodriš 7, Paunović 14, Cetina, Dasko 6, Cukerić, Banko.    

Do prve prvenstvene pobjede došli su jučer košarkaši „Crikvenice“, u utakmici 3. kola protiv pulske „Stoje“, u solidno popunjenoj Gradskoj sportskoj dvorani.
Domaći košarkaši dobro su otvorili utakmicu, agresivnom obranom tjerali su gostujuću momčad na greške i individualna rješenja koja nisu davala ploda. „Crikvenica“ je u tri navrata otišla na +7, da bi na kraju prve četvrtine bilo 21:16.
Već u 12. minuti do tada najistaknutiji igrač „Crikvenice“ Marko Šulentić napravio je treću osobnu, što je bio razlog treneru Dragojeviću da ga povuče iz igre. Nastavilo se igrati u istom ritmu, košarkaši „Stoje“ i dalje su uporno forsirali igru temeljenu na prodorima u reket, iz kojih su i postigli najviše koševa, no u više su navrata zaustavljeni od domaće obrane. Bilo je to najbolje razdoblje igre domaće momčadi, pogotovo kad je Beppe Tomas vezao 5 uzastopnih koševa s vanjskih pozicija. Krajem četvrtine vratio se i poentirao Šulentić, a efikasan je bio i Karabaić, pa se na poluvrijeme otišlo s +13 za „Crikvenicu“ (45:32).
Sudeći po prvih 20 minuta mnogi su mislili da će domaći barem zadržati prednost u trećoj četvrtini, ali došlo je do pada u igri „Crikvenice“. Obrana je postala porozna, stao je šut u napadu, pa se vodstvo domaćih počelo ozbiljno topiti. Tricom u zadnjem napadu treće četvrtine Puljani su smanjili na samo 56:54.
Zadnju četvrtinu gosti su otvorili tricom i tako prvi put na utakmici došli u vodstvo (56:57). No, uzvratio im je odlični Šulentić košem nakon skoka u napadu i tricom u sljedećem napadu, pa je „Crikvenica“ opet „došla do daha“. Gosti su potom ipak izjednačili (61:61), da bi tada opet zablistao Tomas tricom i još jednim košem za vodstvo domaćih od 66:61. Gosti su i dalje prijetili, smanjili su na 68:65, a zbog 5 ličnih iz igre je morao izaći Šulentić. Srećom po domaće izuzetno važne poene postiže Perić, a nakon toga i Karabaić te „Crikvenica“ dolazi do konačne i zaslužene pobjede 75:69.
U redovima „Crikvenice“ uz Šulentića i Tomasa istakli su se još Šamanić i Zorić te neumorni Josip Karabaić koji je svih četrdeset minuta proveo na parketu (19 skokova!), i ovaj put pokazavši koliko znači za momčad „Crikvenice“.

Trener „Crikvenice“ Zoran Dragojević bio je naravno zadovoljan rezultatom:
- Smatram da smo zasluženo pobijedili ovu utakmicu, koju smo mogli riješiti i prije završnice, da nismo imali pad u trećoj četvrtini. Sada idemo u Veliku Goricu gdje ćemo pokušati iznenaditi jaku domaću momčad.

crikva.hr     

Podijelite