Prva ligaška pobjeda vaterpolista "Crikvenice"

 

1.B HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA

6. kolo: CRIKVENICA - DELFIN  14:13 (1:2, 5:6, 4:1, 4:4)

Bazen Kantrida, gledatelja: 150, suci: Beltrame i Blažić, delegat: Brala.

CRIKVENICA: Luetić, L. Barišić 9, B. Galić, M. Barišić 1, Sučić, F. Pavlić, Novkovski, I. Galić 2, Domijan, Škiljan, L. Pavlić, Šurbek, Miklić, Turk 2, trener: Brozičević
DELFIN: Košara, Meštrić, Dražin 1, Šantić 2, Šorić1, Mamontov, M. Banko 1, Kosanović 1, Supić 1, Sošić 2, Franulović 2, Pecirep 2, Gevelekaj, trener: A. Banko

Vaterpolisti "Crikvenice" postigli su prvu pobjedu u prvenstvu protiv momčadi "Delfina" iz Rovinja. Izvještaj s ove utakmice dobili smo od tajnika VKC-a Gorana Ježića.
-U ogledu vaterpolista "Crikvenice" i rovinjskog "Delfina" vidjeli smo veliku borbu dvije mlade ekipe, preokret, dramu i veliku pobjedu "Crikvenice".
Utakmicu je izvanrednim udarcem iz daljine za 1:0 otvorio Ivan Galić, ali nakon toga su gosti iz Rovinja zagospodarili terenom. Najuvjerljivije vodstvo od 7:3 imali su dvije minute prije kraja 2. četvrtine. Do tog trenutka njihova obrana je bila čvršća. Crikvenički centri nisu uspijevali izboriti kvalitetne pozicije pred golom rovinjskog golmana Košare, ali promjena taktike temelj koje je bio da na dva metra uplivavaju krila je u potpunosti uspjela. Sudački kriterij nije tolerirao povlačenja kod uplivavanja pa smo svjedočili rekordnom broju dosuđenih peteraca (11 na utakmici).
Na crikveničkoj strani sve peterce je vrhunski pospremio deveterostruki strijelac Luka Barišić, dok su gosti zapucali svoj ključni (odlična obrana Marina Luetića) u 3. četvrtini kod 9:9. Od tog trenutka "Crikvenica" je preuzela vodstvo i nije ga ispuštala do kraja. Najveće vodstvo (14:12) Crikveničani su uhvatili točno minutu prije kraja, ali to nije značilo da su osigurali pobjedu. Igrači "Delfina" su uspješno realizirali igrača više na 41 sekundu prije kraja.
"Crikvenica" je iskoristila svih 30 sekundi svog napada, ali bez udarca po golu, pa je zadnjih 11 sekundi ostalo gostima. Čak dva njihova udarca u zadnjim sekundama bravurozno brani Luetić za veliko slavlje Crikveničana u Rijeci.
Uz Luku Barišića (9 golova) i Marina Luetića (9 obrana) odlično je odigrao i Patrik Turk (2 gola i veliki broj izborenih peteraca i isključenja), ali pohvale idu cijeloj ekipi. U važnoj utakmici protiv direktnog konkurenta svi igrači koji su ulazili u igru bili su na visini zadatka.

Zahvaljujući trostrukom programu na prebukiranoj Kantridi (nakon ove igrane su utakmice "Opatije" i dubrovačkog "Bellevuea", te "Jadrana" iz Kostrene i "Gusara" iz Mlina) tribine pod balonom su pred kraj utakmice bile dobro popunjene, što je odličnoj predstavi dalo dodatnu draž.


Podijelite