Proglašeni najbolji boćari i boćarski djelatnici PGŽ u 2021. godini


U Jadranovu su sinoć na prigodnoj svečanosti proglašeni najbolji boćari i boćarski djelatnici Primorsko-goranske županije u 2021. godini. Sportska komisija Boćarskog saveza PGŽ nije imala lagan zadatak u izboru najboljih, jer su u protekloj godini boćari iz naše Županije postigli više odličnih rezultata na najvišoj razini. Nagrade i priznanja dobili su:

Muška kadetska ekipa: IVAN NAČINOVIĆ i IVAN ŠOKIĆ (BK „Vargon“)
- na kadetskom PH osvojili su 1. mjesto u disciplini štafetno izbijanje te 2. mjesto u disciplini par klasično. S klubom „Vargon" osvojili su titulu juniorskog ekipnog prvaka Hrvatske.
Muška juniorska ekipa: LOVRO ŠIPEK i FILIP KLARIĆ (BK "Sveti Jakov")
– 2. mjesto na SP u francuskom Martiguesu u štafetnom izbijanju (U18); tijekom 2021.g. u više navrata ruše hrvatski rekord u štafetnom izbijanju (U18), do konačnih 53 pogodaka od 58 pokušaja.
Muška seniorska ekipa: Boćarski klub „KASTAV“
– pobjednik Kupa Hrvatske za sezonu 2021. u sastavu: Kristijan Mulac (kapetan ekipe), Rajko Turak, Ante Kolčeg, Emilio Bošković i Simon Ujčić. Osvajači 2. mjesta u nekadašnjoj 3. HBL-Istra-Primorje u sezoni 2020/2021 (današnja 2.HBL)
Ženska seniorska ekipa: CARROLINA BAJRIĆ i NIKOL MARELJA BOŠNJAK (BK „Čavle ŠB“)
-
viceprvakinje svijeta u disciplini par klasično na SP u talijanskom Alassiju i viceprvakinje Europe sa BK „Čavle škola boćanja“ na Kupu europskih prvakinja održanom u francuskom Saint Vulbasu 2021, te viceprvakinje Hrvatske s klubom „Čavle ŠB“
Najbolji kadet: IVAN NAČINOVIĆ (BK „Vargon“)
- četverostruki kadetski prvak Hrvatske u disciplinama: bližanje i izbijanje u krug, brzinsko, štafetno i precizno izbijanje te viceprvak u disciplini par klasično. S klubom „Vargon" osvojio je titulu juniorskog ekipnog prvaka Hrvatske.
Najbolja kadetkinja: WENDY VUKELIĆ (BK „Čavle ŠB")
- osvajačica 2. mjesta na PH za kadetkinje – bližanje i izbijanje u krug
Najbolji junior: FILIP KLARIĆ (BK „Sveti Jakov")
– dvostruki juniorski viceprvak svijeta u preciznom izbijanju te s Lovrom Šipekom u štafetnom izbijanju. Peterostruki juniorski prvak Hrvatske u disciplinama: pojedinačno klasično, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje, štafetno izbijanje (u paru s Lovrom Šipekom), par klasično (u paru s Žarkom Jerčinovićem); S Lovrom Šipekom nositelj je hrvatskog juniorskog rekorda u štafetnom izbijanju (53 pogotka iz 58 izbačaja); nositelj je juniorskog rekorda Hrvatske u brzinskom izbijanju (44 pogodaka iz 48 izbačaja); Proglašen je za najboljeg sportaša PGŽ-e u kategoriji juniora za 2021.g.
Najbolja juniorka: DORA FUĆAK BK „Čavle ŠB")-
- peterostruka juniorska prvakinja Hrvatske u disciplinama: pojedinačno klasično, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje te zajedno s klupskom suigračicom Robertom Petrović u parovima i štafetnom izbijanju; dvostruka viceprvakinja Hrvatske u seniorskoj konkurenciji u disciplinama pojedinačno klasično i štafetno izbijanje; klupska viceprvakinja Hrvatske i Europe s BK „Čavle škola boćanja“
Najbolji senior: KARLO ŠABAN (BK „Sveti Jakov")
– prvak svijeta na mlađeseniorskom (U23) SP održanom u francuskom Martiguesu u disciplini pojedinačno klasično i brončani na istom natjecanju u disciplini par klasično
Najbolja seniorka: CARROLINA BAJRIĆ (BK „Čavle ŠB)“
– svjetska rekorderka u disciplini precizno izbijanje za mlađe seniorke (U23), dvostruka viceprvakinja svijeta iz talijanskog Alassija u disciplinama štafetno izbijanje (zajedno sa Rijom Vojković) i par klasično (zajedno sa Nikol Marelja-Bošnjak), viceprvakinja Europe na KEP-u održanom u francuskom Saint Vulbasu, vicpervakinja Hrvatske sa svojim klubom
Najbolji boćar u kategoriji osoba s invaliditetom: MILORAD KRUŽIĆ (BK osoba s invaliditetom "Pulac")
- BC2 kategorija u 2021.g na Prvenstvu Hrvatske u sveukupnom poretku osvojio je 3. mjesto. Na dva prvenstvena turnira u boćanju osvaja i3.mjesto. Osvajač je niza medalja od 1. do 3. mjesta prethodnih godina i član je reprezentacije Hrvatske. U BKOSI "Pulac" je od 2013.g.
Najuspješniji trener: VJEKOSLAV MATETIĆ
– trener i izbornik boćarske reprezentacije Hrvatske U23, trener BK „Sveti Jakov Jadranovo“ iz kojeg dolaze najbolji mladi boćari u Hrvatskoj - svjetski prvak Karlo Šaban, viceprvaci svijeta i rekorderi Hrvatske Lovro Šipek i Filip Klarić; u 2021. g.osvajač 1. mjesta u 2. HBL-sjever sa BK „Sveti Jakov“. Proglašen je i najboljim sportskim djelatnikom PGŽ za 2021.g.
Najbolji sudački djelatnik: NENAD JURIČIĆ

Posebna priznanja za postignute izvrsne rezultate u 2021. godini dobili su:
-
LEON BRNIĆ (BK "Sveti Jakov")
na PH za kadete osvojio je 1. mjesto u disciplini pojedinačno klasično, 3.mjesto u bližanju i izbijanju u krug te u paru klasično (s Petrom Saftićem);
- ŽARKO JERČINOVIĆ (BK "Sveti Jakov")
- juniorski prvak Hrvatske u disciplini par klasično (s Filipom Klarićem)
- MATIJA VALENČIĆ (BK "Vargon")
– juniorski prvak Hrvatske u disciplini bližanje i izbijanje u krug; s klubom „Vargon" osvojio je titulu juniorskog ekipnog prvaka Hrvatske
- LOVRO ŠIPEK (BK "Sveti Jakov")
– viceprvak svijeta na juniorskom SP u francuskom Martiguesu u disciplini pojedinačno klasično i brončani u disciplini štafetno izbijanje (s Filipom Klarićem); juniorski rekorder Hrvatske u disciplini štafetno izbijanje s Filipom Klarićem (53 pogotka od 58 izbačaja); juniorski prvak Hrvatske u disciplini par klasično (s aŽarkom Jerčinovićem)
- ROBERTA PETROVIĆ (BK "Čavle Škola boćanja")
-
juniorska prvakinja Hrvatske u disciplinama par klasično i štafetno izbijanje te u bližanju i izbijanju u krug; klupska viceprvakinja Hrvatske i Europe sa BK „Čavle škola boćanja“

Nagrade za životno djelo - za izniman doprinos u razvoju i promicanju boćarskog sporta:
- MILIVOJ JOVANOVIĆ
- JASNA GRANIĆ-RANIĆ

Posebno priznanje za promicanje boćarskog sporta
- DANICA RUŽIĆ (Ženski boćarski klub „HRELJIN")

Zahvalnice za ulaganje u razvoj boćarskog sporta:
- GRAD KASTAV
- GRAD CRIKVENICA

Zahvalnice za dugogodišnju uspješnu suradnju i potporu u razvoju i promicanju boćarskog sporta:
- POMORSKI RADIO BAKAR
- RADIO OTOK KRK
- IVICA ŠUBAT
-
Vlasnik i glavni urednik portala crikva.hr koji već godinama prati uspjehe naših boćara i boćarica te o tome izvješćuje putem svojeg portala.
- VALENTINA PROKIĆnovinarka Novog lista i suradnica portala sportcom.hr već duži niz godina prati boćanje u našoj regiji, na nacionalnoj ali i međunarodnoj sceni te o tome izvješćuje širu javnost.

crikva.hr

Podijelite