Pripreme rukometašica "Murvice" za sljedeću sezonu

Nešto više od dva tjedna ostalo je do početka nove sezone 2. hrvatske lige rukometašica - zapad, u koju rukometašice "Murvice" ulaze s ambicijama plasmana u vrh ligaške ljestvice. 
Pripreme za ostvarivanje tog cilja trener Ramiz Džekić, njegov pomoćnik Marko Troskot i igračice počele su 16.8. doduše uz dosta izostanaka uobičajenih za ovaj dio godine. Turistička sezona još traje, brojne igračice su još zaposlene, pa će glavni dio priprema uslijediti u sljedećih 14 dana.
Glavna vijest s početka priprema je da je iz "Murvice" nakon 7 godina otišla kapetanica Ana Debelić koja je pristupila prvoligaškoj ekipi "Zameta". Anin odlazak je veliki hendikep za ekipu "Murvice" jer je ona uz odlične igre na svojoj poziciji pivota bila veliki motivator i pravi vođa ekipe. U 7 godina u Crikvenici ostavila je odličan dojam i kao igračica i kao osoba te joj želimo puno uspjeha u budućnosti.
U ekipi neće biti ni Dora Rajković koje je pristupila "Ivaniću", a problem za trenera Džekića predstavlja i izostanak ozlijeđenih Noel Nikolić i Nayane Perčić Bahtiri te je upitan njihov angažman u predstojećoj sezoni.
Nove igračice u ekipi su iskusna vanjska igračica Jelena Matičić koja je došla iz "Senije", mlada Bruna Jerković iz Splita i Ivana Samardžić.
Uz njih će u ekipi biti vratarke Sara Mandekić i Ela Toskić, krilne igračice Nina Stipčić, Ena Ljubanović, Marija Lončarić, Valentina Tomić i povratnica iz Senja Martina Nekić. Na poziciji pivota je Nika Car, a vanjske igračice uz tri prinove su Ivona Skorić, Maja Kutija i Magdalena Runtas. Moguć je dolazak još nekih igračica s kojima se vode pregovori, pošto prijelazni rok traje sve do 28. veljače.
Rukometašice "Murvice" u prvom kolu novog prvenstva koje počinje 23.9. gostuju u Umagu, protiv ekipe koja je ispala iz 1. lige.


Podijelite