Prikupljene 84 doze krvi na trećoj ovogodišnjoj akciji darivanja

1 - Viktor Rogić                                                                                                                                                     
Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je u suradnji s Transfuzijom KBC-a Rijeka, organiziralo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi i to u dva dijela, 14. i 18. rujna. 
Kao i na prethodne dvije akcije i na ovoj akciji su se morale poštivati preporučene mjere za sprječavanje širenja koronavirusa. To se prije svega odnosilo na ispunjavanje epidemiološkog upitnika, zatim izbjegavanja socijalnih kontakata, kao i na dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje maskica.
Trećoj akciji je pristupio ukupno 91 darivatelj, od čega je odbijeno 7 darivatelja, te su ukupno prikupljene 84 doze krvi.  
Od darivatelja koji su darovali krv 100 i više puta ovoj su se akciji odazvali. Milorad Hajnić (141 darivanje) Ivica Car (128) Danijel Brozović (104) Zoran Cvija (118) Ratko Baretić (117) Želimir Mihalić (147) i Boris Stopinšek (123)
Od darivatelja koji su dosad krv darivali od 50 do 99 puta na ovoj su akciji bili Elvis Čižmešija (64) Mato Gavran (54) Željko Ornik (61) Ljiljana Krišković (54) Vitomir Matejčić (59) Branko Plukavec (57) Viktor Rogić (69) Robert Šandl (53) Josip Friš (59) Dean Antić (93) Nikica Antić (55) Zoran Brozičević (52) Milivoj Drnjević (74) Toni Sascha Jurinčić (52) Miroslav Kivić (96) Ivan Turčić (50) Marin Dukić (50) Milojko Mikanović (94) i Zvonko Pavličević (70).   
Prvi put je krv darivala  Adisa Beganović.  

- Zahvaljujemo vodstvu bolnice “Thalassotherapia” na osiguranju odličnih uvjeta za održavanje akcije, posebno u ovim novim epidemiološkim uvijetima. Također, zahvaljujemo svim darivateljima na odazivu, kao i volonterima bez kojih ne bi bilo moguće provesti akciju, Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica koja je osigurala maskice za sve one darivatelje koji je nisu imali, te svim medijima koji su popratili našu akciju. – istakla je Irena Gašparović, ravnateljica GDCK Crikvenica.

crikva.hr                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Podijelite