Predstavljeno novo multifunkcionalno vozilo - pauk

U ponedjeljak je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici predstavljeno novo vozilo – pauk crikveničkog komunalnog društva "Eko-Murvica".
Novo vozilo, koje stoji više od 178 tisuća eura, prvi je pauk u vlasništvu "Eko-Murvice". Za poslove pauka tijekom sezone dosad se angažiralo vanjsku firmu, a ta praksa neće biti prekinuta jer Crikvenici tijekom ljeta trebaju dva pauka.
"Eko-Murvica" se odlučila za kupnju multifunkcionalnog vozila jer tijekom zime nema potrebe za paukom cijele dane. Direktor "Eko-Murvice", Mario Jelčić, objasnio je da je novi pauk multifunkcionalno vozilo koje može služiti kao klasični kamion za prijevoz tereta, kao kamion dizalica, a ima i mogućnost dogradnje grajfera.
Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović, izrazila je zadovoljstvo što je "Eko-Murvica" kupila svoje vozilo. “Svjesni smo da u Crikvenici nedostaje parkirnih mjesta i da moramo stvarati nove parkirne površine. Isto tako, moramo voditi računa o prometnom redu i prohodnosti za vozila hitne pomoći i vatrogasaca. Pomoću novog vozila biti će lakše održavati red u gradu i to je samo jedna aktivnost u našem planu za poboljšanje sigurnosti građana i prometne infrastrukture. Osim izgradnje novih parkirališta, uvodimo i pametne sustava za upravljanje prometom. Ovim putem apeliram na građane da se pridržavaju prometnih propisa, jer samo zajedničkim snagama možemo osigurati bolju kvalitetu života u našem gradu.” kazala je Matošić Gašparović.    

Foto: Grad Crikvenica

Podijelite