Predstavljen Sportski biografski leksikon PGŽ autora Eduarda Hemara

1 - Eduard Hemar

Sinoć je u dvorani Zora crikveničke Gradske vijećnice predstavljen "Sportski biografski leksikon Primorsko-goranske županije" čiji je autor poznati zagrebački povjesničar sporta Eduard Hemar.
Riječ je o kapitalnom izdanju sportske publicistike, u kojem je obrađeno 996 biografskih jedinica na 872 stranice, čime je predstavljena bogata povijest sporta na području Primorsko-goranske županije unazad 150 godina. Među njima su i brojna istaknuta sportska imena s područja Grada Crikvenice i okolice, a dio njih okupio se na jučerašnjoj promociji. Tiskano je 1.200 primjeraka knjige koja će se podijeliti spomenutim sportašima i njihovim obiteljima te ostalim zaljubljenicima u sport.
O nastanku knjige govorio je autor Eduard Hemar, a u ime izdavača Zajednice sportova PGŽ, nazočnima se obratio Slobodan Gračaković, bivši predsjednik Zajednice. O značaju ovog izdanja govorila je Suzana Badurina predstavnica PGŽ koja je sufinancirala ovaj projekt, a prisutne je u ime Grada Crikvenice pozdravila Jasminka Citković.
Predstavljanju knjige bili su nazočni i Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice, Miljenko Butković, dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ, donedavni tajnik Darko Ivošević te brojni sportaši i članovi njihovih obitelji predstavljeni u knjizi. Program predstavljanja vodila je Roberta Dragičević.

Dio nazočnih na sinoćnjem predstavljanju knjige Eduarda Hemara

Podijelite