Predstavljen novi broj "Zvonka" u OŠ Zvonka Cara

1 - Novi broj "Zvonka"
2 - Učenice iz novinarske sekcije: Ena Ban, Ana Marija Žilić, Sara Grozdanić, Jana Vilušić i Katia Butorac

Prije nekoliko dana iz tiska je izašao novi broj „Zvonka“, školskog lista Osnovne škole Zvonka Cara u kojem su učenici iz novinarske skupine predstavili sva školska zbivanja u protekloj godini. Glavna urednica „Zvonka“ je Sara Grozdanić iz 6.b, a uz nju su sadržaj kreirale Katia Butorac (6.a), Ena Ban (6.a), Jana Vilušić (6.b), Ana Marija Žilić (6.b), Lara Vuković (8.a) i Veronica Leogrande (8.a). Voditeljica novinarske skupine prof. Sanja Krešić je povodom izlaženja novog broja rekla:  
- Zvonko je ponovno tu i ove godine, u ovo neobično „koronadoba”. Ništa nije isto kao prije, ali mi smo i dalje vedri i optimistični u nadi da će se stvari ubrzo vratiti u staru „normalu”. Proteklu godinu nismo puno vremena provodili u svojim školskim klupama te smo iskusili i nastavu online.
U novom broju našeg školskog lista osvrnuli smo se na sve događaje i projekte u kojima smo uspjeli sudjelovati prije negoli nam je koronavirus promrsio račune, no uživat ćete u lijepim i maštovitim uradcima naših učenika koji su nastali i tijekom nastave na daljinu. Maškare također nismo proveli kao proteklih godina na svježem zraku, već smo prodefilirali Gradskom sportskom dvoranom zbog vremenskih neprilika. Čakavsko maškarano zapolne ponovno je u auli naše škole okupilo velik broj sudionika koji njeguju „našu domaću besedu”. Božićni sajam bio je uobičajeno sjajan uz puno kolača, božićnog dekora i učeničkih izvedbi. U veljači smo kao izabrana škola Primorsko-goranske županije ugostili sportsku manifestaciju Lino višebojac  i luuudo se zabavili. Na Valentinovo smo uspješno promovirali dvadeseti broj našeg Zvonka. Pripremali smo se za županijska natjecanja i kovali planove za ožujak, travanj, svibanj i lipanj… No, odjednom više ništa nije bilo isto. Krajem ožujka preko noći smo nastavu u učionicama zamijenili nastavom na daljinu. Bili smo odvojeni, zabrinuti, tužni i željno smo iščekivali ponovna druženja… Razredna nastava vratila se u školske klupe tijekom svibnja, a predmetna je nastavila s nastavom online.
Na kraju ove neobične školske godine shvatili smo da je najvažnije ostati zdrav i da male stvari čine život velikim. Zdravlje, obitelj, osmijeh, zagrljaj, boravak u prirodi, druženje s prijateljima, šalica toplog napitka… To su te male radosti koje život oboje u vedre boje i kada je nebo sivo.
Uživajte u našem listu, čuvajte se i ostanite zdravi! - rekla je prof. Krešić.
Lekturu i korekturu „Zvonka“ napravila je Diana Gašparović, prof., grafičko oblikovanje potpisuje Dubravka Car, grafička priprema je obavljena u redakciji „Neriza“, a tiskanje lista u tiskari „Kerschoffset“.

crikva.hr

Podijelite