Potpisan ugovor za uređenje tendi na Trgu Stjepana Radića

U ponedjeljak je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice potpisan ugovor za rekonstrukciju i uređenje postojećih tendi na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici između predstavnika Grada i izvođača radova, tvrtke ING – GRADNJA d.o.o.. Novim projektom predviđa se sanacija postojeće konstrukcije tendi, kao i postavljanje novog pokrova. Projektnim zadatkom definirano je otklanjanje svih nedostataka s kojima su se korisnici terasa do sada susretali, posebno u pogledu bolje zaštite prostora terasa od vremenskih uvjeta.

Ukupni iznos ugovorenih radova iznosi 341.057,36 eura (s PDV-om). Predviđeno trajanje radova je 4 mjeseca, a početak istih bit će nakon završetka turističke sezone, kada uvjeti to budu dozvoljavali, s obzirom da se radi o vrlo frekventnoj lokaciji kojom se kreće mnogo ljudi i posjetitelja.
Sanacijom će se ukloniti drvene grede i postaviti čelična konstrukcija, koja će se zaštititi dodatnim premazom. Problem oborinske odvodnje riješit će se korištenjem zelenih otoka s postojećim visokim raslinjem. Na taj će se način optimizirati rast stabala dodatnim navodnjavanjem, te smanjiti otjecanje kiše po samom trgu. Sve će u konačnici pridonijeti postizanju vizualne usklađenosti terasa ugostiteljskih objekata.

Prva faza radova i sanacije obuhvatit će izmjenu tendi na sjevernom potezu trga (bistro Riva - slastičarnica Zagreb), nakon čega će uslijediti uređenje i ostalih tendi izvedenih na trgu na isti način.

„Trg Stjepana Radića u Crikvenici predstavlja jedno od omiljenih mjesta svih Crikveničana, a i posjetitelja. Prostor trga cjelovito je obnovljen i uređen 2012. godine. Veseli me što ćemo rekonstrukcijom i postavljanjem novih tendi povećati funkcionalnost prostora i što će jedno od najdražih okupljališta svih Crikveničana postati reprezentativno – kakvo i zaslužuje biti. Pri planiranju i izradi projekta u obzir smo uzeli prijedloge postojećih zakupnika, te je projekt u najvećoj mjeri prilagođen njihovim potrebama. Vjerujem da smo time zajednički pridonijeli najboljem rješenju.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.      

Foto: Grad Crikvenica

Podijelite