Postavljena izložba "Žena" članova Fotokluba Crikvenica

U ugodnom i lijepom ambijentu Memorijalnog ateljea Zvonka Cara održana je 3. ožujka 2023. godine, uz otvorenje izložbe fotografija "Žena", poetsko-glazbena večer "A žensko bit", posvećena  ženama, a povodom 8.3. Dana žena.
Priredbu su zajednički organizirale Katedra čakavskog sabora "Kotor" i Fotoklub Crikvenica.
Večer je nazvana po pjesmi punoj emocija crikveničke poetese i kulturne djelatnice, ujedno osnivačice i prve predsjednice Katedre, Timoteje Tee Matejčić Jerić, napisane na crikveničkoj čakavici.
Program su otvorila dva vrsna gitarista i glazbenika Džoni Švarc i Vojko Lončarić, pjesmom "Ta tvoja ruka mala" Ive Robića, hrvatskog pjevača i skladatelja, rođenog 28. siječnja 1923. i na taj način obilježili i stotu godišnjicu njegova rođenja.
Program je zatim najavila i vodila kroz večer Lucija Kružić, pročitavši pjesmu "A žensko bit". Prigodnim riječima obratila se predsjednica Fotokluba Ljiljana Kovač, a neki od fotografa su s par riječi opisali teme svojih fotografija. Zatim je slijedio niz pjesama o ženi, ljubavi, obitelji, većim dijelom napisane čakavskim jezikom te glazbenim brojevima. Pjesme su interpretirali prof. Ljubica Domijan Miletić, Vesna Gršković, Ljiljana Kovač, Elma Dujić, Lucija Kružić, Slavko Matejčić i Damir Sirnik. Autori pjesama koje su prezentirane su Timoteja Tea Matejčić Jerić, Slavica Car Frišova, Mirjana Klement, Damir Sirnik i Larisa Janičev-Stojanović. Sjećanja na ribarice pročitala je Irena Devčić Udovičić, iz knjige Zlatice Balas. Predsjednica Katedre Jasminka Rukavina zahvalila je posjetiteljima na dolasku, a na samom kraju se zanimljivim sjećanjima i pričama javilo nekoliko prisutnih.

Obje crikveničke udruge zahvaljuju ravnateljici Andrei Car Avdagić na pomoći oko organizacije.
Slijedio je domjenak uz razgledavanje fotografija izloženih u Ateljeu.
Članovi Fotokluba pozivaju vas na razgled izložbe (uz čašicu dobrodošlice i ugodni razgovor), a ujedno možete razgledati i prekrasan ambijent Ateljea.
 
Izložba je otvorena od ponedjeljka 6.3. do subote 11.3.2023. od 10 do 13 sati.

Članovi Fotokluba Crikvenica

Elma Dujić

Podijelite