Poraz nogometaša od lidera

3. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - ZAPAD

24. kolo: CRIKVENICA - KRK  0:1 (0:1)

Crikvenica, 13.5.2023. Gradski stadion. Gledatelja: 100. Sudac: Saša Piljić (Rijeka). Pomoćnici: Perkov i Salaj.

Strijelac: 0:1 Jelić (28')

CRIKVENICA: Župić, Ribarić, Grbac,Jefferson, Krmpotić, Hrmić, Filipović (od 83 Paučić'), Mišljenović (od 75' Ferreira), Deželin, Grbac, Škoro (od 62' Čorak), Smolčić.

KRK: Vargić, Jelić (od 92' Šarić), Smojvir (od 60' Zec), Bokulić, Aščić, Traub (od 60' Miš-Mešić), Dorijan Jurešić (od 86' Husić), Rudan, Mateo Jurešić, Turkalj, Klenovšek (od 86' Badurina).

 Nogometaši „Crikvenice“ su u 24. kolu 3. HNL – zapad ugostili lidera prvenstva NK "Krk" koji je pod Kotorom osvojio puni bodovni plijen, tri boda, dovoljna da Bodule odvedu prema osvajanju naslova lige  i prema kvalifikacijama za viši razred natjecanja. Na tome im treba čestitati jer su većim dijelom prvenstva držali prvo mjesto, a igrom protiv "Crikvenice"pokazali su da zaslužuju lidersku poziciju.
"Krk" je došao u goste prošlogodišnjem lideru "Crikvenici" s namjerom pobijediti što je i ostvario. U prvih pola sata otočani su biliaktivniji, mobilniji, s puno dobrih pojedinaca među kojima su se isticali neugodni i opasni Klenovšek, te Smojvir, Jelić, a u središnjici terena smireni i precizni razigravač Jakov Aščić.
Imao je "Krk" puno prijetnji i udarca u okvir gola domaćina, ali dosta mlakih, koji su bili laki plijen za golmana Župića. Na drugoj strani golman Vargić obranio je dva teška i precizna udarca domaćina. Prvi već u prvoj minuti, a drugi u 31. minuti, kad je  izvadio loptu Jeffersona koja je išla pod samu gredu. 
Gosti dolaze u vodstvo u 28. minuti. Klenovšek je po lijevoj strani nanizao nekoliko domaćih igrača i uposlio  Marka Jelića kojem nije bilo teško iz blizine ubaciti loptu iza leđa Župića. 
Gosti prijete u 35 minuti preko Jelića koji glavom puca pored gola, da bi u 42. minuti solo prodor i udarac  Klenovšeka obranio vratar Župić.
Domaćin dosta zatvoren u prvom poluvremenu u drugo kreće otvorenije, pa su gledatelji mogli uživati u dobrom i zanimljivom nogometu, prije svega zadovoljstvo je iskazivala navijačka skupina "Matkovići" koja je bila gromoglasna tijekom cijele utakmice. Domaćin prijeti u 59 minuti,Grbac puca opasno ljevicom u blok za udarac iz kuta nakon kojeg Vargić pokazuje zašto je bio prvoligaški golman. Udarac sa 8 metara koji je  vrhunski obranio Mišljenčeviću sigurno je usmjerio utakmicu na stranu otočana, s obzirom da se igrala 60. minuta. Pitanje je kako bi do kraja  gosti reagirali da je domaćin u ovom napadu izjednačio.
"Krk" ima  jaču i kvalitetniju klupu, pa i veći izbor igrača. Trener Tkalčević ubacuje u igru Josipa Zeca koji donosi dosta živosti i prijetnje u 78. i 82. minuti. No ne daju se ni domaćini, stvaraju pritisak i prijete preko Krmpotića i Jeffersona ne dajući odmora krčkoj obrani. Matija Badurina u 89. minuti prijeti Župiću, da bi domaćin u produženom vremenu utakmice imao završni udarac Ribarića, čiji pokušaj poluvoleja završava preko gola.
Za kraj, može se reći kako su gledatelji uživali u  fer i  korektnoj utakmici, a dobru igru prikazala su oba takmaca  iako jedan s vrha, a drugi s dna ljestvice.
U sljedećem, pretposljednjem kolu nogometaši "Crikvenice" igraju protiv "Nehaja" u Senju.

Ivica Matejčić Haller

Podijelite