Poraz košarkaša u derbiju u Kraljevici

DRUGA LIGA KOŠARKAŠA - ZAPAD

8. kolo: KRALJEVICA - CRIKVENICA 66:63 (14:11, 13:21, 15:14, 24:17)

Kraljevica 3.12.2022. Dom kulture i sporta. Gledatelja: 120. Suci: Žagar, Lenac i Katalinić.

KRALJEVICA: Vranković 8, Jakovac, Mitić 1, Protega 11, Mohorić, Jurković 23, Konjević, Kalac 2, Hrnjkaš 19, Noel Brletić 2, Tin Brletić, Zubalj. Trener: Salamun
CRIKVENICA: Dragičević, Šamanić 10, Car 3, Karabaić 15, Vilušić 13, Mandžuka 2, Sviben, Šulentić 4, Perić 5, Zorić 11. Trener: Dragojević.

Košarkaši "Crikvenice" zabilježili su prvi prvenstveni poraz, izgubili su u Kraljevici u susjedskom derbiju protiv vrlo motiviranih košarkaša "Kraljevice".
Susjedski derbi je ispunio očekivanja što se tiče atmosfere, u kraljevičkoj dvorani okupio se priličan broj gledatelja, od kojih je bilo dosta Crikveničana, a podršku košarkašima "Crikvenice" došla je dati i navijačka skupina "Matkovići". Međutim, kvaliteta igre nije bila na razini derbija, griješilo se puno na obje strane, promašivalo izvana i iz reketa, a rezultat je većim dijelom prvog poluvremena bio izjednačen. Krajem prvog poluvremena "Crikvenica" se zahvaljujući premoći u skoku uspjela odvojiti na 7-8 razlike i tu su prednost držali većim dijelom treće četvrtine.
No, nisu uspjeli prelomiti utakmicu, motivirani domaćini nisu im dopustili odvajanje, a kad su silnom borbenošću uspjeli iskontrolirati skok u obrani, došli su do preokreta. Trice su pogađali Jurković i Hrnjkaš i "Kraljevica" je u zadnje 3 minute ušla s prednošću od 7 koševa. Ali, ni "Crikvenica" nije odustajala, pa se u zadnjim minutama vodila velika borba i gosti su umalo dostigli vodstvo "Kraljevice". U zadnjem napadu "Crikvenica" je imala posjed kojim je mogla dostići vodstvo od 3 razlike, ali u tome nije uspjela.
Košarkaši "Kraljevice" su došli do zaslužene pobjede i na neki način "spasili" prvenstvo. Jer "Crikvenica" bi, da je pobijedila, odmakla direktnim suparnicima na velike 3 pobjede viška, što bi u ovakvoj ligi s malo klubova i očitom razlikom u kvaliteti bilo teško dostižno.
Ovako, moguće je da odluka o prvaku bude u uzvratu ove dvije ekipe u drugom dijelu prvenstva u Crikvenici.

Ljestvica:

1. CRIKVENICA 8 7 1 699:509  15   
2. KRALJEVICA  627:540  14   
 3. KASTAV  563:475  12   

 

 

Ivica Šubat
Foto: Darko Konjević

Podijelite