Podvig "Murvice" u Velikoj Gorici

2. HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA - ZAPAD

13. kolo: UDARNIK - MURVICA  27:28 (12:14)

Velika Gorica, 25.2.2023. GSD Velika Gorica. Gledatelja: 50. Sutkinje: Frljužec i Periša (Dubrava Vrbovečka).

UDARNIK: Krznar, Jurić 9 (4), Vincek 3, Bajkuša 1, Antonić, Haramina 4, Butković 1, Jambrešić, Gvardiol 1, Vrabelj, Bošković, Štefan, Laco 3, Mostarlić 5.
MURVICA: Kutija 1, Butković 7 (3), Stipčić 4, Mandekić, Rajković 7, Debelić 3, Nikolić 4, Runtas 2, Anđela Tomić. Trener: Ramiz Džekić.

Samo devet igračica na raspolaganju imao je trener Ramiz  Džekić na utakmici rukometašica "Murvice" protiv ekipe "Udarnika"  večeras u Velikoj Gorici. Što zbog bolesti, što zbog ozljeda u sastavu nisu bile Ivona Skorić, Nika Car, Ella Toskić, Nayana Perčić Bahtiri, Marija Lončarić, Valentina Tomić, Antonija Matijašić ... 
Pa ipak je desetkovana ekipa "Murvice" napravila podvig i uspjela pobijediti drugoplasiranu ekipu na ljestvici, na njihovom terenu. Rukometašice "Murvice" pokazale su da ih s pravom nazivaju "lavice", velikom borbenošću i angažmanom od početka do kraja utakmice.  
U 10. minuti imale su naše rukometašice 4 gola prednosti (2:6), u 22. minuti su vodile 5 razlike (8:13), ali su  rukometašice "Udarnika"  do poluvremena smanjile vodstvo na 12:14. Domaće rukometašice uspjele su izjednačiti i povesti u 38. minuti (17:16). Očekivalo se da će ekipa "Murvice" zbog smanjene rotacije pasti u tempu, ali to se nije dogodilo. Brojčani hendikep nadoknadile su silnom borbenošću i čvrstom obranom, pa su se smogle snage da opet dođu u vodstvo nakon serije od 5 golova u nizu u 42. minuti (17:21). Domaće rukometašice su opet pritisnule, izjednačile su svojom serijom od 4 gola na 21:21 u 46. minuti. Od tada pa do kraja utakmice igralo se gol za gol, da bi "Murvica" golom Magdalene Runtas u 54. minuti došla na 3 razlike (24:27). Pametnom igrom naše rukometašice sačuvale su tu prednost do kraja utakmice i tako su došle do velike pobjede.
Trener Džekić je nakon utakmice istakao snagu kolektiva svoje ekipe i uputio velike čestitke svim igračicama koje su večerašnjom izvedbom podsjetile na ne tako davne prvoligaške dane ...

Ivica Šubat
 

Podijelite