Počinje sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2016."

Fotografija: Volonterke iz Dramlja ispred skladišta za odjeću i obuću u "Ikarplastu": Bosiljka Domijan, Lidija Kevrić, Paula Valentić i Ivana Manestar.

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 44. godinu sabirne akcije "Solidarnost na djelu" u sklopu koje će se prikupljati novčana i materijalna pomoć namijenjena najugroženijima stanovnicima. Ove godine akcija se provodi pod nazivom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija" kojom će se prikupljenim novčanim sredstvima pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovnika. Iako je sama akcija predviđena za četvrtak 13. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica će svoje aktivnosti provoditi tijekom cijelog tjedna. Tako će volonterke GDCK Crikvenica prikupljati novčane donacije građana, a za donirani novac će donatorima biti uručeni novčani bonovi. Bonovi će imati oznaku vrijednosti, pripadajući broj, te žig društva. U prikupljanje novčanih sredstava uključene su i sve škole s područja Grada Crikvenice.

Skladište za odjeću i obuću u Crikvenici (poduzeće "Ikarplast", Kotorska bb) u listopadu će biti otvoreno za građane u vrijeme redovnih dežurstava – u četvrtak 13.10. te 27.10. u vremenu od 10 do 12 sati, a za sve dogovore izvan navedenog vremena građani se mogu obratiti na telefon 677-217.

Posebne akcije prikupljanja odjeće i obuće bit će organizirane u Selcu (Harmica – zgrada "Erste banke") i u Jadranovu (ambulanta) u četvrtak 13.10. u vremenu od 16 do 18 sati kada će tamo dežurati volonterke GDCK Crikvenica.

Ravnateljica GDCK Crikvenica Irena Gašparović poziva sve građane da se uključe u ovu humanitarnu akciju, te unaprijed zahvaljuje svim građanima, volonterima i drugima koji su na bilo koji način uključeni u ovu akciju tijekom svih godina.

crikva.hr

Podijelite