Pobjedom protiv "Zrinjevca" Jakovari korak bliže ostanku u Superligi

SUPER HRVATSKA BOĆARSKA LIGA
LIGA ZA OSTANAK

3. kolo: SVETI JAKOV - ZRINJEVAC 16:10 (234:228)

Rijeka, 15.4.2023. Boćarski centar Podvežica. Suci: Slobodan Marelja-Bošnjak i Nenad Juričić.

Pojedinačno klasično (2:0): Karlo Šaban - Jure Maglić 8:6; Pojedinačno klasično (2:0): Lovro Šipek - Teo Kuljiš 10:6; Parovi klasično (0:2): Žarko Jerčinović, Filip Klarić - Luka Gašpar, Jadran Grančić 0:13; Trojka klasično (0:2): Damir Poslek, Leon Petz, Adrian Šipek - Tomislav Kolobarić, Igor Hajsek, Zoran Šabić (Sandro Ladavac) 6:13; Brzinsko izbijanje (0:2): Filip Klarić - Luka Gašpar 42/48:45/48; Brzinsko izbijanje (2:0): Adrian Šipek - Adrian Radola 33/46:28/43; Precizno izbijanje (2:0): Damir Poslek - Luka Gašpar 23:17; Precizno izbijanje (1:1): Karlo Šaban - Teo Kuljiš 19:19; Brzinsko štafetno izbijanje (2:0): Žarko Jerčinović, Filip Klarić - Jadran Grančić, Adrian Radola 46/54:34/52; Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Filip Klarić - Teo Kuljiš 25:22; Parovi klasično (2:0): Karlo Šaban, Leon Petz - Jure Maglić - Luka Gašpar 13:4; Parovi klasično (1:1): Žarko Jerčinović, Lovro Šipek - Tomislav Kolobarić (Sandro Ladavac), Igor Hajsek; Parovi klasično (0:2): Damir Poslek, Adrian Šipek - Jadran Grančić, Zoran Šabić 1:13.

Važnu pobjedu ostvarili su boćari "Svetog Jakova" protiv zagrebačkog "Zrinjevca" u 3. kolu lige za ostanak u Superligi. Kako se situacija u ligi za ostanak razvija, svaki bod ima izuzetnu težinu i kiks na domaćem terenu imao bi teške posljedice. Mlada jakovarska momčad uspješno se oduprla tom pritisku i prva prepreka na putu do ostanka uspješno je savladana.
Susret je većim dijelom bio izjednačen, u prvim igrama "Sveti Jakov" je zahvaljujući Lovri Šipeku i Karlu Šabanu bio uspješniji u pojedincima, a gosti su uzvratili u paru i u trojki, pa je nakon prvih igara bilo 4:4.
Neriješeno je bilo i nakon brzinaca, najprije je Luka Gašpar bio bolji od Filipa Klarića, a onda je Adrian Šipek bio bolji od imenjaka Radole i izjednačio na 6:6.
Uzbudljivo je bilo u preciznom izbijanju, dvije pozicije prije kraja Damir Poslek je osigurao pobjedu i nova dva boda Jakovarima, da bi pogotkom bulina Karlo Šaban uspio izjednačiti protiv Tea Kuljiša i "Sveti Jakov" je poveo 9:7. Upravo je Karlov pogodak bulina i osvajanje boda, kad je već bio u izgubljenoj situaciji, bio impuls koji je Jakovare odveo do ukupne pobjede.
"Sveti Jakov" je pobjedom u štafeti koju su trčali Filip Klarić i Žarko Jerčinović povećao svoju prednost prije zadnjih igara na velikih 11:7. Međutim, poučeni iskustvom iz više ranijih utakmica Jakovari su s puno opreza ušli u zadnje igre. Strepnja se pojačala nakon brzog poraza para Damir Poslek-Adrian Šipek (1:13) i smanjenja vodstva gostiju na 11:9. Ali, tu je strepnju ubrzo odagnao novi odličan nastup Filipa Klarića u krugu, koji je pobijedio Tea Kuljiša (25:22) čime je donio Jakovarima dragocjeni bod i barem neriješen rezultat.
Preostali su ogledi dva para u kojima su Jakovari stalno bili u vodstvu. Karlo Šaban i Leon Petz su se polovicom susreta odvojili na prednost od 4 punta protiv Jure Maglića i Luke Gašpara i tu su prednost uspješno sačuvali do kraja. Lovro Šipek i Žarko Jerčinović su imali vodstvo od 7:1, ali su dopustili da im gosti u jednoj butadi naprave čak 5 punata i susret uvedu u potpuno neizvjesne vode. Na kraju je završilo 8:8 i "Sveti Jakov" je došao do ukupne pobjede od 16:10. Bila je to druga pobjeda "Svetog Jakova" protiv renomiranog zagrebačkog kluba u Superligi.
Jakovarima sada slijede dvije utakmice zaredom na Podvežici, protiv "Pazina" i "Sokol Orbica". Pobjedama u te dvije utakmice osigurali bi ostanak u ligi. Imaju sve u svojim rukama i vjerujemo da će tu priliku iskoristiti.

Ljestvica:

1. PAZIN 3 2 1 0 16
2. ZRINJEVAC 3 1 0 2 15
3. SVETI JAKOV 3 1 1 1 13
4. SOKOLOORBICO 3 1 0 2 9

Ivica Šubat

Podijelite