Pobjeda "Svetog Jakova" za vraćanje samopouzdanja

SUPER HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

12. kolo: SVETI JAKOV METKOVIĆ  18:8 (243:221)

Rijeka, 4.3.2023. Boćarski centar Podvežica. Suci: Nedeljko Tibljaš i Miljenko Šupak.

Pojedinačno klasično (2:0): Karlo Šaban - Antonio Prlaguzić  13:5; Pojedinačno klasično (0:2): Lovro Šipek - Markica Dodig (2:13); Parovi klasično (2:0): Žarko Jerčinović, Filip Klarić - Mile Vidović (Matko Gabrić), Andrija Ćorluka  13:2; Trojka klasično (0:2): Damir Poslek, Leon Petz, Adrian Šipek (Leon Brnić) - Ivica Krstičević, Dubravko Družeta, Marko Jerčić (2:10); Brzinsko izbijanje (2:0): Filip Klarić - Andrija Ćorluka  38:47; Brzinsko izbijanje (0:2): Lovro Šipek - Marko Jerčić  41/46:42/46; Precizno izbijanje (0:2): Karlo Šaban - Markica Dodig 6:21; Precizno izbijanje (2:0): Damir Poslek - Marko Jerčić  21:18; Brzinsko štafetno izbijanje (2:0): Žarko Jerčinović, Lovro Šipek - Mate Ćorluka, Marko Jerčić 48/56:43/54; Bližanje i izbijanje u krug (2:0). Filip Klarić - Markica Dodig  30:20; Parovi klasično (2:0):Leon Petz, Žarko Jerčinović - Mile Vidović, Jure Krstičević  13:3; Par klasično (2:0): Damir Poslek, Adrian Šipek - Dubravko Dražeta - Antonio Prlaguzić  6:5; Parovi klasično (2:0): Karlo Šaban, Lovro Šipek - Andrija Ćorluka, Marko Jerčić  10:5. 

Boćari "Svetog Jakova" napokon su počeli sličiti na momčad s početka prvenstva, jučer su u Rijeci pobijedili momčad iz "gornjeg doma" - boćare "Metkovića". Premda im ova pobjeda nema bodovno značenje, jer se ne prenose u mini-ligu za ostanak, znači im puno u smislu vraćanja poljuljanog samopouzdanja. Jakovari su pokazali da mogu i to je ono što ulijeva optimizam u borbi za ostanak.
Nakon prvih klasičnih disciplina bilo je 4:4. Karlo Šaban je u pojedincu uspio sačuvati prednost protiv Antonija Prlaguzića, dok u drugom pojedincu proslavljeni Markica Dodig iskusno nije dopustio Lovri Šipeku da mu se približi ni u jednom momentu. Na sličan način odlično su u paru odigrali Žarko Jerčinović i Filip Klarić, donijeli su bodove Jakovarima, dok trojki Damir Poslek, Leon Petz i Adrian Šipek (Leon Brnić) to nije uspjelo.
I u brzincima su momčadi pobijedile bodove, najprije je Filip Klarić bio precizniji od Andrije Ćorluke, da bi Marko Jerčić poravnao za Metkovce, u vrlo uzbudljivoj trci protiv Lovre Šipeka. Bio je bolji za jednu boću koju je Lovro promašio u samoj završnici. 
Neriješeno je bilo i nakon preciznog izbijanja, svakome su ovdje pripala po dva boda. Karlo nije imao svoj dan, uvjerljivo je poražen od Markice Dodiga, a u drugom preciznom se vodila velika borba između Damira Posleka i Marka Jerčića. Jerčić je uspio pogoditi zadnjeg bulina za vodstvo, ali ga je nakon toga sjajno pogodio i Damir te sačuvao prednost za bodove Jakovarima. Bilo je 8:8 prije utrke štafeta, da bi vrlo dobrom trkom i pogađanjem Žarko Jerčinović i Lovro Šipek bili bolji od gostiju i prije zadnjih igara doveli Jakovare u prednost od 10:8.
Odluka je pala u zadnjim igrama koje su Jakovari pomalo neočekivano dobili 8:0.
Briljantnu igru u krugu prikazao je Filip Klarić, bio je nepogrešiv i u koštanju i u izbijanju, napravio je velikih 30 punata (mogao je i više da na samom kraju nije opustio), što je bilo previše i za Markicu Dodiga, tako da su Jakovari došli u vodstvo od 12:8. Iz tri discipline trebala su im dva boda za veliku pobjedu, a napravili su ih čak 6. Sva tri para su bila uspješna, Leon i Žarko te Karlo i Lovro su imali stalnu prednost protiv gostiju, dok su Damir i Adrijan u završnici uspjeli nadigrati gostujući par.
Premda ova pobjeda ne nosi bodove za mini-ligu za ostanak veliki je podstrek Jakovarima i ulijeva optimizam prije odlučujućih utakmica koje uskoro slijede.
U subotu "Sveti Jakov" gostuje protiv "Pule". 

Podijelite