Peta etapa "CRO Race" utrke starta iz Crikvenice

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race održat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine te će Hrvatsku po osmi put pretvoriti u sportsku arenu čiji će kadrovi obići čitav svijet. Radi se o osmom izdanju utrke na kojoj će nastupiti 18 timova, odnosno 126 biciklista iz Europe, Azije, Amerike i Australije.

Na konferenciji za medije održanoj 20. rujna 2023. godine u Zagrebu, Crikvenica je predstavljena kao domaćin starta pete etape CRO Race-a 2023., duge 189 kilometara, koja će kroz Primorje i Gorski kotar prolaziti sve do Ozlja koji je domaćin cilja etape. Start kreće iz centra Crikvenice 30.9.2023. godine u 10:00 sati.

Zadovoljstvo što je Crikvenica i ove godine dio svjetski poznate biciklističke utrke nisu skrivali direktor utrke Vladimir Miholjević i tehnički direktor Luka Mišović koji su istaknuli da će neki od najljepših kadrova CRO Race-a ponovno biti oni s Rivijere Crikvenica. Inače, Crikvenica je do sada sudjelovala u svim izdanjima CRO Race-a još od 2015. godine kada je, prolazeći kroz Crikvenicu, bicikliste „pozdravila“ najveća hrvatska navijačka zastava. Od te je godine Crikvenica naizmjence bila domaćin starta (ukupno 3 puta) i cilja (ukupno 4 puta) ove međunarodne biciklističke utrke.

Predstavljanju ovogodišnjeg CRO Race-a prisustvovala je i direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić koja ističe: "Čast nam je što će Crikvenica ugostiti vrhunske bicikliste te se nadamo da će kao jednu od najdražih pamtiti upravo 5. etapu utrke, koja će prikazati sve ljepote Rivijere Crikvenica i da će ih boravak ovdje motivirati da se vrate kod nas na odmor. Vjerujemo da će nezaboravni kadrovi utrke CRO Race, posebno oni s naše rivijere, biti najljepša pozivnica za dolazak u našu zemlju i naš grad, posebice strastvenim biciklistima i rekreativcima. Prilika je ovo da pokažemo uistinu raznovrsnu ponudu outdoor turizma, osobito sada kada imamo razvijenu novu mrežu biciklističkih staza."

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi HRT, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Dakle, predivne slike Crikvenice vidjet će ljudi na šest kontinenata, u čak 130 zemalja svijeta!

Svi ljubitelji sporta, biciklizma, dobre zabave i Crikvenice, pridružite nam se u navijanju i zajedno s nama svijetu pošaljite najljepšu razglednicu iz Crikvenice. Osim prirodnih ljepota, pokažimo svijetu i naš navijački duh.

crikva.hr

Podijelite