Ostanite doma ili dođite u gradsku upravu, pitanje je sad


Odlična je vijest da je Grad (gradska uprava) uspio nabaviti zaštitne maske za građane Grada Crikvenice.
Barem nešto, kad je već Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice donio zaključak da je "na otvorenim prostorima i u javnim prostorijama (trgovine, ustanove i sl.) obavezno nositi masku na licu".
Međutim, način kako su te maske odlučili podijeliti građanima je za rubriku Vjerovali ili ne.
Dok cijela Hrvatska ponavlja slogan Ostanite doma naša gradska uprava poziva građane da izađu iz svojih domova i dođu u Tomislavovu 85 kako bi im uručili maske.
Dakle, nekoliko tisuća građana Grada Crikvenice bi u sljedećih nekoliko dana trebalo pohrliti na jedno mjesto, kako bi dobili zaštitnu masku!
Notorno je da će tako doći do neizbježnog kontakta među ljudima, a to je upravo ono što se po svaku cijenu želi izbjeći.
Upravo je nevjerojatno da se nije organizirala dostava zaštitnih maski na kućne adrese građana Grada Crikvenice. Čitamo hvalospjeve o radu dežurnih službi, a ispostavlja se da iz ne znamo kojeg razloga nisu u stanju (ili ne žele?) podijeliti nužna zaštitna sredstva građanima. Uz plaćene djelatnike ustanove Pomoć u kući, gradskih komunalnih, prometnih i inih redara i djelatnika, na koncu konca i brojnih volontera koji bi se sigurno stavili na raspolaganje, nije se organizirala dostava maski na kućne adrese.
Nevjerojatno!

Ivica Šubat  

Podijelite