Osnovan Malonogometni klub "Jadranovo"

1 - Malonogometni klub "Jadranovo": Loren Šegulja, Dario Grbčić, Damir Ahel, Armando Mance, Giovanni Mašić (stoje), Dario Bruketa, Leo Brnić i Franco Mašić
2 - Dario Grbčić, predsjednik MNK "Jadranovo"
3 - Leo Brnić
4 - Franco Mašić
5 - Armando Mance
6 - Giovanni Mašić
7 - Dalibor Starčević i Damir Ahel
8 - Kristijan Knežević i Mauro Lukšić
9 - Loren Šegulja

PRIJATELJSKA UTAKMICA

MNK JADRANOVO – NK CRIKVENICA (veterani) 4:7

Jadranovo, 18.3.2021. Malonogometnoo igralište.
MNK JADRANOVO: Dario Grbčić, Leo Brnić, Franco Mašić, Giovanni Mašić, Damir Ahel, Armando Mance, Dalibor Starčević, Mauro Lukšić, Kristijan Knežević, Dario Bruketa, Loren Šegulja.
NK CRIKVENICA (veterani): Marin Hreljac, Igor Vukelić, Mate Brajković, Krešimir Ivančić, Mario Tomić, Željko Vukić i Goran Kuna.

Danas je na malonogometnom igralištu u Jadranovu odigrana povijesna utakmica između nedavno osnovanog MNK „Jadranovo“ i veterana NK „Crikvenica“.
Malonogometni klub „Jadranovo“ je formalno osnovan na Osnivačkoj skupština održanoj 27. prosinca 2020. u prostorijama Boćarskog kluba „Sveti Jakov“, a sada je pri kraju procedura prikupljanja potrebne papirologije za početak rada nove jakovarske sportske uduge. Za predsjednika MNK „Jadranovo“ je izabran Dario Grbčić. Dopredsjednik je Franco Mašić, tajnik je Leo Brnić, a uz njih u Izvršni odbor su izabrani Filip Sočković, Luka Sobol, Nino Lukšić i Davor Ivčić. U Nadzorni odbor izabrani su Damir Ahel, Dino Miharija i Goran Blažina.
MNK Jadranovo će svoje treninge i utakmice održavati na novom malonogometnom igralištu s umjetnom travom (iza boćališta). Plan je da uz Jakovlju (25. srpnja) organiziraju veliki malonogometni turnir te da sudjeluju na drugim malonogometnim turnirima u okolici. Želja im je da se okupi i veteranska malonogometna družina koja je niz godina imala stalni termin jednom tjedno u sportskoj dvorani u Kraljevici, a također i da se čim više mladih uključi u rad novog Kluba.

Na prvoj prijateljskoj utakmici MNK „Jadranovo“ je ugostio veterane NK „Crikvenica“. Pobijedili su veterani rezultatom 7:4, a golove su postigli Mate Brajković 4, Ivančić, Vukić i Kuna za „Crikvenicu“, a Franco Mašić, Giovanni Mašić, Mance i Starčević za „Jadranovo“. Na lijepom sportskom druženju vidjeli smo niz nekada poznatih nogometaša, a posebna je zanimljivost da su za „Jadranovo“ igrala i dva bivša svjetska prvaka – boćar Leo Brnić i sportski ribolovac Mauro Lukšić.

Ova je utakmica posebno važna za sportsku povijest Jadranova, jer se njome nastavlja organizirano igranje nogometa u Jadranovu. Naime, ovdje je od 1982. do 1992. egzistirao Nogometni klub „Jadranovo“ nakon čega je osnovan Boćarski klub „Sveti Jakov“.

MNK "Jadranovo" i veterani "Crikvenice":

Ivica Šubat

Podijelite