Održano Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je 7.3. u Srednjoj školi dr. Antuna Barca, sukladno kalendaru natjecanja Hrvatskog Crvenog križa, organiziralo Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa.
Na natjecanju su nastupile dvije ekipe podmlatka iz OŠ Zvonka Cara, pod vodstvom prof. Ivane Hegedüs-Crnčić i dvije ekipe mladih iz SŠ dr. Antuna Barca pod vodstvom prof. Milana Martuslovića.
Za ekipu “Na aparatima” iz OŠ Zvonka Cara natjecali su se Lorena Kukić, Mario Bošnjak, Lucija Kostelić, Antonija Ljubobratović, Una Marija Odžić i Natalija Grozdanić, a za ekipu “Zvončice” Gabrijela Katušić, Elena Martinović, Karla Šolin, Andrea Kiš, Lea Mihajlović i Eni Marinković. Pobjednik u kategoriji podmlatka je ekipa “ Na aparatima”.
Za srednjoškolsku ekipu “Prva pomoć” natjecale su se Aurora Sučić, Iva Polić, Antonija Radošević, Anđela Pavičić i Hana Ćosić, a za ekipu “Zadnja pomoć” Matija Manestar, Antonio Raguž, Mateo Lovrenović, Paolo Latin i Stephanie Kalafatić. Pobjednik u kategoriji mladih je ekipa “Zadnja pomoć”.
Natjecatelji su se natjecali u znanju o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanju i vještini u pružanju prve pomoći.
Obje pobjedničke ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih za područje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se održati 4.4.2019. godine u Hreljinu.

- Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja – autoškoli T.A. Crikvenica koja već dugi niz godina ustupa prostor učionice za pripreme, Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica u kojem smo svake godine domaćini natjecanja, učenicima osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara koji su nastupili kao glumci, kao i svim volonterima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja. – rekla je Irena Gašparović, ravnateljica GDCK Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite