Održana tradicionalna "Noć vaterpola"

Vaterpolo klub "Crikvenica" organizirao je u subotu tradicionalnu "Noć vaterpola", a više o tom događanju saznali smo od Gorana Ježića tajnika VKC:

- Ovogodišnju "Noć vaterpola" održanu na početku crikveničkog "Ribarskog tjedna" na Gradskom plivalištu u organizaciji Vaterpolo kluba "Crikvenica" i TZG Crikvenice obilježile su tri lijepe utakmice u kojima je publika stvarno mogla uživati. U uvodnoj utakmici snage su odmjerile ekipe mlađih uzrasta Vaterpolo kluba "Crikvenica" i "Kanizsa Vizilabda" iz Nagykanizse. Da se radi o ozbiljnoj mađarskoj drugoligaškoj ekipi svjedoči činjenici da su seniori tog kluba razigravali sa "Szentesom" za ulazak u prvu ligu. Trenutno cijeli klub boravi u Rijeci na Kantridi na pripremama, a na naše plivalište su stigli s preko 40 juniora i kadeta i još barem toliko trenera, roditelja i navijača. Ovo je još jedan pokazatelj koliko crikvenički turizam gubi zbog nedostatka bazena. Uz prave uvjete slične pripreme bile bi moguće i u zimskom periodu, a da ne govorimo da bi koristi imali i hoteli, restorani i brojni drugi subjekti, uostalom naposljetku i lokalno stanovništvo.
Prve dvije četvrtine prve utakmice igrali su juniori. Mađarskom agresivnom presingu odlično su se suprotstavili Fran Pavlić i Bože Galić. Uz nekoliko golova Lucasa Pavlića i Žan Roka Domijana to je bilo dovoljno za pobjedu Crikvenice u tom dijelu utakmice rezultatom 7:6.U nastavku su snage odmjerili kadeti. Žan Roko Domijan je nastavio sa dobrom partijom i Crikvenica je s ukupnih 15:11 dobila prvu utakmicu. Sve pohvale na borbenosti cijelom crikveničkom sastavu. Na presing su odgovorili presingom, na udarac ispod vode udarcem i sa zadovoljstvom možemo reći da se tu naziru konture jedne vrlo kvalitetne ekipe što pokazuju i nedavni rezultati na turniru u Slavonskom Brodu i na Memorijalu Darka Brnjca.

Druga utakmica dana je bila svojevrsna All star utakmica "Divlje lige". Sastave su činili igrači ekipa "Domazzi", "Jadranka" i "Caffe-bar Happy" pojačani vatrogascima DVD Crikvenica s kojima Vaterpolo klub "Crikvenica" već godinama vrhunski surađuje. Završilo je miroljubivih 5:5, ali dobrih poteza Mladena Gržičića, Filipa Cvetkovića, Vita Župana i drugih nije manjkalo. Vrlo je važno da ljubitelji vaterpola koji se nemaju priliku svaki baviti ovim sportom imaju vrijeme i mjesto na kojem mogu pokazati ljubav prema ovom sportu.

U glavnoj utakmici "Noći vaterpola" sastale su se ekipe susjeda, sportskih prijatelja i takmaca iz 1.B hrvatske vaterpolo lige VK "Crikvenica" i VK "Jadran" iz Kostrene. U brzoj i dopadljivoj "run&gun" utakmici, u kojoj obrane i rezultat nisu bili u prvom planu, pobijedili su gosti (19:17). Uz iskusne prvoligaške igrače Bojana Cara i Dejana Pupovca na strani Crikvenice osobito dobro je odigrao Marko Novkovski (5 golova). Kod Jadrana kao i uvijek prevladavala je timska igra trenera Kristijana Šunjića.

Članovi VKC se posebno zahvaljuju Mati Odžiću koji je za sve sudionike pripremio vrhunski grah, trgovini "Golman" na doniranim sokovima i pekari "Sveta Jelena na doniranom kruhu i slasticama.

Podijelite